Lokalmat og fiskesprell

Erna Solberg elsker lakris, og det fikk hun i flytende form hos en bonde fra Bjugn.

Høyreleder Erna Solberg assisterte på barnerestauranten Fiskesprell.  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

Et besøk på Den Norske Matfestivalen sto også på programmet da Erna Solberg gjennomførte et heseblesende program på Sunnmøre fredag. I boden hos ekteparet Romstad fikk Høyre-lederen en smak hun liker spesielt godt, nemlig lakris. På Romstad Gård bruker de nemlig det som smakstilsetting i en av sine mange sauser.

Fiskesprell

Men aller først var det ungene i  Trollhaugen barnehage som fikk hjelp av statsministerkandidaten i fiskesprell-teltet. Erna knytta på seg forkleet og hjalp litt forskrekka unger med å fylle fisk og grønnsaker i grillpakkene sine. Forskrekkelsen skyldtes ikke nærkontakt med Erna, men antagelig skogen av kameraer som ble stukket opp i fjesene deres.

Matheo og William  så imidlertid ut til å ta oppstyret med stoisk ro, og lot damen i blått fylle på med sei og blomkål. Ikke visste de hvem hun var, og ikke var de  spesielt interesserte heller.

En annen ung herre så ut til å være mer tynget av stundens alvor. Såpass at han rett og slett glemte at fiskepakken skulle en omgang bortom grillen før den ble fortært. Sei-sushien gikk visst ned den også.

Lokalmat

Til slutt ble det også smaksprøver på festivalens lokalmatrestaurant der en rull av kjekjøtt fikk den beste attesten mat kam få: «Dette smakte akkurat som den rullen min mor lager».

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland