De to litauiske mennene i slutten av 20-åra, er begge varetektsfengslet i en ny periode fram til 8. mai. Innen den datoen har politiet oppgitt at de regner med å være ferdig med etterforskningen.

I fengslingskjennelsen for den av mennene som ble fengslet i Sunnmøre tingrett, går det fram at mannen legger skylda på kompisen som han ble pågrepet sammen med.

Følg smp.no på Facebook

Mobildata

Verken retten eller politiet fester lit til denne forklaringen, og viser til informasjon fra mobiltelefonen hans om hvilke basestasjoner denne har vært knyttet til.

Smp.no har tidligere skrevet hvordan politiet har innhentet GPS-informasjon som plasserer bilen de to disponerte i nærheten av samtlige åsteder.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– Mobile vinningskriminelle

Ingen av de to siktede har tilknytning til Norge, og politiet frykter at mennene vil forsøke å unndra seg straff hvis de ikke fengsles.

Den ene av mennene har forklart at han var i Norge for å opprette et selskap for eksport, mens den andre har forklart at han var i landet for å selge kjøtt. Politiet fester ikke lit til noen av forklaringene.

Kriminaltekniker Kurt Kim Stige sikrer spor ved et bolighus i Tennfjord, som var blant stedene som var utsatt for innbrudd i vinter.