Gunvor Nedregård  gikk tur langs Vasstrandvegen den 29. september. I vegkanten oppdaget hun en advarsel om at området var sprayet med ugressmiddelet Roundup.

Skiltet var lite synlig, så hun satte det inntil et større skilt, slik at det skulle bli synlig for andre, siden perioden advarselen gjaldt, ikke var over. Nesten en måned senere er skiltet støpt fast i betong.

– Men det rareste er jo at kommunen bruker plantevernmidler like ved drikkevannet, sier Nedregård.

Nøstet opp i saken

Sunnmørsposten kontakter Ålesund kommune. Både skiltet med advarsel og bruk av plantevernmiddelet ved drikkevannet er først fullstendig ukjent for de ansvarlige.

Etter en heftig gjennomgang på rådhuset, er Sigrun Jahren, virksomhetsleder for Vann-avløp-og renovasjon, Bjørn Skulstad, teamleder vann, og Linda Fiskerstrand Sperre, landskapsingeniør i veg-anlegg og park, på tråden.

– Dette er kjempekjedelig. Vi har nøstet opp i saken, og det har skjedd noe som ikke skal skje, forteller Sigrun Jahren.

Kommunen legger seg flat

– Vi legger oss flate. Det skulle ikke skjedd. Vi endrer rutinene våre, så det ikke skjer igjen, sier Sperre.

Ifølge kommunen er kun et lite område sprayet, og det er gjort kun en gang, og med små mengder væske. Det skal ikke ha skjedd andre steder rundt drikkevannet.

– Det er ikke helseskadelig! understreker de.

– Vi har sendt brev til hytteeiere i Vasstranda om å ikke bruke sprøytemiddel. Også vi skulle bruke mekaniske metoder, men det har altså skjedd en glipp, sier Fiskerstrand Sperre.