Slik er det å ha regjeringsmakt. Noe skal en bruke statsrådene til i en valgkamp. Kaste glans er en av hovedoppgavene fram til 14. september.

Frps Franks Sve forlot Stranda-politikken med dunder og brak og noen hundre millioner i gjeld. Nå er ambisjonene å komme tilbake. Da er et statsrådsbesøk nesten hjemme på tunet absolutt av det gode.

Kan du love: Still politikerne til veggs på Sunnmørspostens valgtorg

Bakerst

Han drømte seg kanskje tilbake til gamle rødgrønne dager. Tryggestad hadde nok fått en ganske annen oppvarting om det var Senterpartiets Terje Riis Johansen som kom på besøk som olje- og energiminister. Men den tid er som kjent over.

Les også: Frp-usemje om Åknes-dreneringLes også: Ønsker Åknes-drenering

Da det var tid for lunsj tok Tryggestad gaffelen i egne hender og gikk bort til statsråden og presenterte seg som kommunes ordfører. En litt forfjamset Lien tok det pent.

Her finner du listene over alle kandidatene til kommunevalget på Nordvestlandet

Ny erfaring

Slik er valgkampen i gang. For første gang i partiets 40 år lange historie kan Frp ta i bruk hele sitt apparat i regjeringen for å backe opp sine lokale kandidater rundt i landet. Det er ikke nytt og det er slett ikke noe ulovlig med det. Bare spør alle Ap-ordførerne opp igjennom tidene som har fått drahjelp fra sine statstråder.

Les også: Ser på drenering mot ras

Motstykket er å få nettopp den drahjelpen Sve fikk onsdag, i form av en statsrådskjendis som kommer svevende innover bygda i et svart helikopter – med rekken av rådgivere på slep.

Les også: Sjefgeologen ble rørt av «Bølgen»Filmanmeldelse: «Bølgen» er nervepirrende og velgjort

Drahjelp

Da er det stas å kunne ønske Tord velkommen, mens Sp-ordføreren klokelig trekker seg i bakgrunnen.

Tryggestad skjønte nok at han i noen timer i går befant seg i Frp-land. Han får vente og se om helikopterduren sitter igjen helt fram mot midten av september.