Vikarprest i Sarpsborg, Hanne Marie Pedersen-Eriksen skal ha blitt slått i ansiktet av en ukjent person da hun forberedte seg på en gravferd på krematoriet i Sarpsborg forrige uke..

- Hun stilte seg opp foran meg, sa at jeg var en skam for Kirken og slo meg i ansiktet, forteller 27-åringen til NRK Østfold, som først omtalte saken. Pedersen-Eriksen skal ha blitt sjokkert etter hendelsen, men gjennomførte likevel to gravferder etter å ha blitt slått.

- Nå skal jeg tenke meg godt om, og bygge meg opp igjen sammen med Sigrunn. Jeg skal bruke tid til å tenke på hva jeg skal gjøre med min framtid som mulig prest i Den norske kirke, sa hun til smp.no i slutten av april i år.

- Det er sjokkerende at folk uttrykker meninger ved å  gå fysisk til angrep på folk som er i jobb. Det er rett og slett sjokkerende, sier hun til NRK Østfold.

Mulig hatkriminalitet

Saken blir etterforsket som en legemsfornærmelse, opplyser krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

– Vi jobber med å avdekke hvem det er som har utført handlingen. Foreløpig er det ingen navngitt mistenkt i saken, sier Andersen. Politiet ser alvorlig på at Pedersen-Eriksen ble utsatt for vold på grunn av sin legning og mener at det i dette tilfellet kan dreie seg om hatkriminalitet.