Vi har spurt Andrine Flemmen om nyttårsforsett og viktigheten av det. Har du ikke laget deg noen allerede, er det bare til å sette i gang!

 - Er det lurt å ha nyttårsforsett?

- Ja, det mener jeg absolutt. Et helt nytt år, med mange nye muligheter er et ypperlig utgangspunkt. Mange er imot nyttårsforsett, men det å sette seg et mål er veldig motiverende og inspirerende. Skal du lykkes med en målsetting, må du trives med det og kjenne at det gjør deg godt. Man mislykkes lettere om treningen ikke er lystbetont, eller om man har et næringsinntak der man hele tiden er sulten. Ha moderate krav til deg selv og ha ikke for høye ambisjoner.

- Hvorfor mislykkes så mange med å nå målene sine?

- Vi setter oss gjerne mange og urealistiske mål om hva vi skal gjøre annerledes i januar. De færreste av oss bruker tid på å legge en plan på hvordan vi skal nå målene vi har satt oss. Det tar tid å etablere nye vaner, så ikke ha for mange og for store forandringer. En vanlig feil for mange er å starte for hardt, spise lite, trene mye og miste motivasjonen allerede i februar. Lag en timeplan med faste treningsøkter og måltider. Spis ofte og lite som gjør at du ikke vil oppleve den store sulten.

- Hvordan lykkes med nyttårsforsettet?

- Brett opp ermene og vis deg selv at du er en person som lykkes. En passiv holdning kommer man ikke langt med. Ha en plan! Målene dine bør være realistisk ut ifra dine forutsetninger, og ikke hva du skulle ønske at du kunne klare. Det bør ikke være endringer for noen uker eller måneder, men en endring som skal vare livet ut.

- Hvordan formulere et mål?

- Et godt formulert mål er et mål hvor du har funnet kjernen i hva du egentlig ønsker. I stedet for å fokusere på hva du ikke ønsker, som gir målet en negativ assosiasjon, er det mye bedre å ha et mål som fokuserer på det du faktisk ønsker deg. Sett et mål som er målbart og realistisk. Du vil merke rask progresjon med et mål som er oppnåelig, dette vil gi det energi, mot og begeistring til å fortsette.

Hva er ditt nyttårsforsett?