Jeg skulle på jobb på Åse Sykehjem i Ålesund. Jeg bor i Ålesund sentrum, og som mange andre ungdommer på min alder. Så tar jeg buss. Bussene går jo som kjent sjelden i disse tider, og første pinsedag skjedde det igjen. «Bussen er full» står det i store bokstaver. Bussjåføren er så vennlig og stopper, og beklager seg for at bussen er full og at det kommer en ny buss om en time.

Jeg som mange andre tar jo ikke bussen til jobb flere timer før jeg starter? Og særlig de som jobber i helsevesenet, hva skal vi gjøre?

Etter litt protester, så tilbyr bussjåføren seg å prøve å ringe etter en ny buss. Men han sier at siden det er 1. pinsedag kan man ikke ha store forhåpninger.

Jeg skulle på ved busstopp nr. 2. Så bussen hadde vært full når den forlot rutebilstasjonen.

Heldigvis hadde jeg en venn som kunne kjøre meg, flaks egentlig.

Hva skal ansatte i helsevesenet gjøre hvis de ikke hadde flaks som meg? Skal de ta en buss eller to tidligere, for å sikre seg?

Så kommer jo alltid spørsmålet om ansatte i helsevesenet burde tatt buss. Vel, ungdommer og studenter i helsevesenet er vel ikke de som har råd og mulighet til å kjøpe seg bil først.

Dette er langt ifra første gangen, og ofte jobber vi i helsevesenet senvakt, og opp tidlig dagen etterpå. Hvis jeg er ferdig 22:00, er det siste jeg vil å knote med bussen når jeg skal begynne igjen 07:45.

Idag velger jeg buss, men jeg har alltid avtalt med andre om å få skyss med bil i tilfelle.

Bussene er rett og slett ikke til å stole på.

Og skal vi nå klimamålene fra Paris avtalen, er Norge og Møre og Romsdal fylkeskommune forpliktet til at flere tar buss og kan stole på at de kommer seg på jobb

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!