– Vi er kjempefortvila. Dette kom litt brått på, kan du si.

Det sier daglig leder Anne Toril Vinje ved Peppes pizza på Moa om at de fra og med lørdag 1. oktober ikke har skjenkebevilling.

– Vi hadde 20 personer i ettermiddag som gikk fordi de ikke fikk en øl til maten. Politikerene burde prøve å drive selv en restaurant uten skjenkeløyve. I disse nedgangstider, sier Vinje.

Avslag

Det ble bestemt av Helse- og velferdskomiteen på onsdag, da komiteen behandlet 54 skjenkesøknader. Et knapt flertall stemte for å si nei til søknadene fra Spisestua og Peppes pizza. Også Jugend Bar fikk nei på sin søknad.

– Det vi har, er folk som tar et glass eller to og koser seg til maten. Da er det veldig synd at det skal sitte noen politikere og bestemme hva folk skal få lov til å gjøre og ikke gjøre på en restaurant.

Kommer til å klage

– Jeg kommer til å rådføre meg på lovene og reglene som gjelder, og så kommer vi til å klage, sier Vinje ved Peppes.

Spesielt reagerer hun på det hun mener er forskjellsbehandling, siden Egon på Ålesund Storsenter fikk ja på sin søknad. Både Egon og Peppes har både egne innganger fra gata, og inngang fra senteret.

– Tidligere hadde Peppes kun lov til å skjenke etter at senteret var stengt, men i forrige runde argumenterte vi for at dette var forskjellsbehandling. Da fikk vi gjennomslag for skjenking hele dagen, som vi har hatt de siste fem årene. Nå har de altså reversert dette, sier hun.

Urettferdig

Også på Spisestua på Moa syns styrer Wibekke Østrem at det er urettferdig at de har mista bevillinga som de fikk i 2013.

– Det er fordi vi er på Moa. Politikerne vil ikke ha senter-skjenking. Men de har senter-skjenking i byen, sier Østrem.

– Nå veit vi ikke hva vi skal gjøre, legger hun til.

Også Spisestua har egen inngang på senteret.

– Hvor viktig er det for dere å kunne servere øl og vin?

– Alkoholsalget i seg selv utgjør tre prosent av omsetninga. Men gjestene spiser også mat. Vi aner ikke hvilke konsekvenser dette får, sier hun.

Stemte nei til begge

Etter møtet i helse- og velferdskomiteen onsdag, kommenterte utvalgsleder Svein-Rune Johansen (Ap) saka slik: