Før det har han enda flere år på baken i selskapet.

Fredag kveld møtte stamgjestene opp med blomster og kake. De vil holde det gående til det er tomt for øl. Så er det slutt for Brudes, baren inne på hotell Scandic Scandinavie, etter 31 års drift.

Lokala blir omdisponert. Scandic skal ut, lokala renoveres og et nytt aksjeselskap skal drive i bygget.

BAKGRUNN: Flytter Invit fra Brunholmen til Hotel Scandinavie– som får total ansikysløft

Byfolk og tilreisende

31 år i tjeneste: Står det på maleriet, signert en av stamgjestene.

– Om det er vemodig? Jada, det er det jo, sier Furnes. På stemninga i det smekkfulle lokalet er det tydelig at de fleste er enige med ham i det.

– Her er mange stamgjester og ansatte som har vært med i mange år, sier han om baren som har vært en møteplass mellom hotellgjester og gjester av den kortreiste sorten. Kortreiste, og gjerne taletrengte.

– De åtte barstolene er alltid de som blir fylt opp først, forteller Furnes.

Her vil alle sitte og preike med bartenderen og hverandre. Både Furnes og gjestene beretter om et inkluderende miljø der alle er velkommen.

– Dette var en plass hvor tilreisende, som var aleine i byen og borte fra familien, kunne prøve å ha et liv. Satt du i baren på Brudes, fikk du ikke lov til å sitte aleine. Her blei du inkludert i samtalen, sier en stamgjest som ikke ønsker navnet sitt bretta ut i avisa.

Det blei tullprat, ja. Men baren var for de som ønska et sosialt liv, forteller han. Ville du sitte og sture aleine, måtte du finne deg et bord.

– Det var en tradisjon som Johan Bratsberg skapte. Det sitter i veggene her i dag.

– Trist: – Det har blitt en 20-30 besøk her gjennom åra. Det er veldig trist at de forsvinner. Her er mye gode drinker, sier Anna Skare Longva, Anne-Mette Skare og Johann Skare.

Hvor tar de vegen?

De fleste gjestene Sunnmørsposten kommer i tale med vil ikke ha navnet sitt i avisa. Men at det er trist, skriver de under på.

– Det spørs jo litt hvem som klarer å skape et inkluderende miljø, sier Furnes.

Sjøl om folk har spurt om han ikke skal starte nye Brudes i andre lokaler, har han foreløpig et annet fokus nå. Snart starter han i ny jobb som hovmester på Sjøbua.

Folksomt: På aller siste åpningsdag var det fullt siden baren åpna.