En enstemmig jury har valgt hennes bidrag til utsmykking av skolens aula- og kantineområde.

Utsmykking Slik ser et av motivene Karin Augusta Nogva skal lage i nye Lade skole.

– Jeg er utrolig glad for å vinne denne utsmykningskonkurransen. Det har vært to virkelig sterke konkurrenter, sier en glad Karin Augusta Nogva, og sikter til Astrid Løvaas og Kirsten Wagle som tidligere har smykket ut fasaden på Den Norske Opera.

Selv hadde Nogva så vidt avsluttet en hektisk uke i Ålesund som festivalkunstner under årets Høstscena, da hun i går fikk gladmeldingen fra Trondheim.

Utsmykkingen av Nye Lade skole er delt inn i tre, og det er delprosjekt to Karin Augusta Nogva har vunnet med verket «Ringvebøka og Balansekunstner».

Stor jobb

Sist sommer leide kunstneren seg prosjektrom hos Lademoen kunstnerverksted i Trondheim, for å jobbe fram konkurranseforslaget sitt.

– Motivene jeg skal lage er basert på ting jeg så da jeg vandret rundt for å gjøre meg kjent i området, forteller Karin Augusta Nogva, som skal dekke hele 40–50 meter vegg med sine tegninger og utskjæringer i tre.

Se også

Helgapraten med Karin Augusta Nogva fra sist lørdag

.

– Jeg regner med et års tid med arbeid på denne utsmykningsjobben, forteller kunstneren, som mottar 550.000 kroner i utsmykkingshonorar til å dekke lønn og produksjonsutgifter til dette oppdraget.

Det er Trondheim kommune som bygger den nye skolen. Nye Lade skole ligger i et historisk område i nærheten av Lade gård og Lade kirke.

Juryens sier

– Dette er et prosjekt som utnytter rom og materialer på en unik og nyskapende måte, mener juryen.

– Verket appellerer til folk i alle aldre, er tidløst og universelt, men samtidig lokalt og personlig, heter blant annet det videre i juryens begrunnelse.

Oppdraget i Trondheim er ikke første gangen Karin Augusta Nogva har smykket ut et nytt skolebygg. Hun er kunstner bak de fem store tresnitt-verkene som pryder den nye barneskolen på Valderøy.