Spirefestivalen arrangeres 5. og 6. september 2024. Aldersgrense blir året man fyller 15.

Etter at det ble innført 18 års aldersgrense på Jugendfest, kom Momentium opp med en helt ny, og rusfri, ungdomsfestival.

– Vi har fått tydelige tilbakemeldinger fra ungdommen selv om at det er viktig med en aldersgrense på det året man fyller 15, ikke lavere. Det er ingen øvre aldersgrense. Da har de som mister Jugend et alternativ, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Hele området

Festivalen blir arrangert på Sørsida-området, og både uteområdet mellom Molo og Terminalen, innendørs på de to stedene og Devold-bygningen på området vil bli tatt i bruk.

– Det blir mye mer enn bare konserter under Spire. Vi fyller hele området med det som hører hjemme på en skikkelig festival, sier Giskeødegård.

– Det blir DJ-er, matservering og mye anna moro, sier Leirvåg.

Spire-ambassadørene Aurora Sætre og Stian Rekdal (f.v.), festivalsjef Geir Leirvåg og Momentium-sjef Ante Giskeødegård skal lage Spire-fest på Sørsida i september. Foto: Arne Andersen

Rusfrie rammer

– Vi skal lage en knallbra festival for ungdom, i rusfrie rammer. Etter stor suksess med Spire-konserter på Terminalen for ungdom under 18 år det siste året, opplever vi at det er stor etterspørsel og ikke minst engasjement for å få sin egen konsert på egne premisser. Her får ungdom selv være med å arrangere og bestemme. Dette ønsker vi å ta med oss inn i den nye festivalen, sier festivalsjef Geir Leirvåg.

Han har med seg Spire-ambassadørene Aurora Sæter og Stian Rekdal.

– Vi gleder oss enormt til dette. Først var jeg skuffa over at det ble 18 år på Jugend, men når jeg ser de artistene som kommer og det opplegget det blir, så er jeg sikker på at dette blir bedre enn Jugend, sier Stian.

– Og vi får være med, sammen med andre Spire-ambassadører, å planlegge og gjennomføre dette fra start til slutt, sier Aurora.

Flere artister

Spirefest 24 blir et samarbeid mellom Spire, Terminalen Byscene, Momentium, Ung i Ålesund, Ålesund kommune, Sørsida Utvikling og en rekke lokale støttespillere.

De første artistene som er klare til Spirefest er Marstein fra Undergrunn, Kamelen og Victoria Nadine.

– Vi regner med å booke totalt mellom seks og ti artister. De tre som nå er på plass, er artister som slår rett ned i segmentet. Marstein og Undergrunn var her på Spirekonsert for en måneds tid siden, og Terminalen kokte, sier Giskeødegård.