– Selv om Pål bare kan bruke øynene, har han gjort en kjempeinnsats for denne støttekonserten. Han er er et oppkomme av ideer til hvordan konserten skal gjennomføres, og hvordan den kan markedsføres best mulig.

Utvidet vennefest

– Det begynte med at vi tre snakket om at det hadde vært kjekt å arrangere en vennefest, og så har det utviklet seg til å bli et større arrangement. ALS har fått mye oppmerksomhet gjennom Ice Bucket Challenge i sommer, og dermed dukket ideen om å arrangere en støttekonsert til ALS-saken opp, opplyser Per Ove Brudeli som forteller at responsen har vært overveldende.

– Alle vi har spurt har sagt ja til å stille opp, sier han og ramser opp flere lokale musikere og kunstenere som opptrer gratis.

Konsert med stunt

Det gjelder Robert Post, bandet Melody Lane og Idol-deltaker Miriam Wotton som kommer fra Sula og trubadur Idar Godø. Han har vært med Pål Eikrem rundt og bidratt med musikalske innslag under hans ALS-foredrag, og når stiller han på støttekonserten.

– Skuespiller Ina Breivik skal opptre med sine figurer. Jeg har mistanke om at Jannen dukker opp, sier Brudeli som også kan avsløre at AaFK-kaptein Jonatan Tollås Nation er blitt utfordret til å få med seg flest ulig lagkamerater på et Ice Bucket Challenge-stunt.

– Stuntet de har funnet på er filmet, og blir vist på storskjerm under støttekonserten. De som vil se AaFK-stuntet må møte opp på Color Line Stadion lørdag kveld, sier Per Ove Brudeli som også lover auksjon av tre bilder som kunstnerne Jan Ove Ringstad, Ørnulf Opdahl og Roy Dahl har gitt til ALS-arrangementet.

– Kunstauksjonen er alleredere i gang, men med tanke på at dette er verk av tre kjente kunstnere er det overraskende nok ikke kommet inn bud på bildene ennå. Jeg håper både privatpersoner og næringslivet begynner å legge inn bud på kunstverkene slik at vi får inn mye penger til ALS-saken, sier Brudeli som sammen med sine medarrangører håper at inngangsbillettene, kunstakusjonen og sponsorbidrag skal gi ALS-støttekonserten en inntekt på  mellom 100 og 200 tusen kroner.

ALS-forskning

All inntekt har arrangørene bestemt skal gå til ALS-forskningen ved Karolinska institutet i samarbeid med organisasjonen Alltid litt sterkere.

– Årlig rammes 300–400 nordmenn av ALS. Her i landet blir det nesten ikke forsket på ALS og andre motornevronsjudommer. Derfor har vi valgt å støtte ALS-forskningen som foregår i Sverige, forteller Per Ove Brudeli som håper mange kommer for å delta på støttekonserten.

– Selv om bakteppet for konserten er ALS og ramme alvor, er dette ment som en festkveld hvor folk skal ha det kjekt sammen, presiserer arrangøren som lover, konsert, underholdning, kunstauksjon og mulighet til en dans. For den som ønsker det.

Robert Post spiller på lørdagens ALS-konsert.
Humor. Skuespiller Ina Breivik dukker opp med sine spesielle figuer.