Onsdag klokka 12 har Momentium kalt inn til pressekonferanse. Selskapet holdt kortene tett til brystet, men nå er nyheten klar.

Marcus & Martinus kommer til Minijugend, en ny festival for barn 19. august på Color Line stadion.

Sist popyndlingene var på Sunnmøre var på Sommerfesten på Giske i fjor sommer. Så mange tok turen at det ble trafikkaos da over 20.000 personer tok turen til Giske - den største Sommerfesten noensinne.

- Vi har jobbet hardt for å få dem tilbake til Ålesund igjen. Vi vet at mange ikke fikk dem med seg sist, og har derfor ønsket dem tilbake. Og nå vet vi hvor mange som kommer, da blir det enklere å organisere, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

14-åringene er i vinden som aldri før - tidligere denne måneden ble de tidenes yngste vinnere av Årets Spellemann, og dokumentaren om brødrene går for tiden på norske kinoer.

Barnefestival

Minijugend blir en helt egen festival på ettermiddagen mellom klokka 12 og 18 lørdag 19. august.

- Dette blir Vestlandets største barnefestival. Vi har lenge hatt lyst til å arrangere en egen barnefestival. Det er kjekt at det skjer noe for de yngre også, at de blir vant til å gå på kulturarrangementer og at det skjer noe for dem, sier Ante Giskeødegård.

I tillegg til Marcus & Martinus, kommer Freddy Kalas og Sval til Minijugend.

Fire konserter i sommer

Ålesund blir en av fire byer som får besøk av tvillingene i sommer. Arrangørene venter 10.000 publikummere.

- 10.000 billetter, tror dere at det blir mange som ikke får?

- Det vil jo vise seg. I og med at det er såpass få konserter i Norge og hvordan de selger ellers, så regner vi med å selge ut, men vi vet ikke hvor raskt det vil gå. Vi sier bare at folk må være klare til å kjøpe billett når vi legger ut, sier arrangørene.

Billetter legges ut til forsalg førskommende fredag, og offisielt salg lørdag.

- Det blir ei heftig helg. Først barnefestival på dagen, og så blir det vanlig jugendfest med tiårsjubileum på kvelden, lover Giskeødegård.

foto
Freddy Kalas, Marcus & Martinus og Sval blir hovedartister under Minijugend. I tillegg kommer lokale artister, lover Momentium. Foto: Momentium

Blir på stadion

Jugdendfest skulle etter planen flyttes fra stadion til Sørsiden i Ålesund sentrum, men tidlig i januar ble det klart at dette ikke skjer i år. Grunnen var, ifølge Momentium, at det skulle skje noe under årets festival som gjorde at de ønsket å arrangere festivalen i kjente rammer.

– Vi har planer for festivalen som gjør at vi velger å være der vi har vært før. Med det sier jeg ikke nødvendigvis at dette er knytta til en artist, jeg velger heller å omtale det som at det er knytta til et element i arrangementet, sa presseansvarlig Terje Erstad da.

Nå er det altså klart at dette er grunnen til at festivalen ikke blir i Ålesund sentrum.

– Det tør vi rett og slett ikke i år. Nå prøver vi med Ålesund Live her først, som er et litt mindre arrangement, og så får vi gjøre ei vurdering på hvordan det går, sier Ante Giskeødegård.

foto
Ante Giskeødegård i Momentium under pressekonferansen i Ålesund onsdag. Foto: Sofie Svanes Flem