– Det er fantastisk deilig å være hjemme.

Sigrid Raabe er et eneste stort smil når hun sier dette. Vi har fått audiens inne i studioet Ocean Sound Recordings, som er backstage for artistene som spiller på Sommerfesten på Giske. Det er bare noen timer igjen til hun skal stå på hovedscena selv.

– Roskilde var helt sykt

– Jeg har fått vist bandet rundt på Sunnmøre, vi grillet i går i et fantastisk vær, jeg har truffet gode venner og har fått slekt fra Sverige hit på besøk. Så det har vært et par fine fridager. Jeg skal ha litt ferie, før jeg skal jobbe litt her i studioet igjen.

2017 har vært et eventyrlig år for Sigrid. Ikke bare har hun opptrådt på de største amerikanske talkshowene og fått strålende omtale for låter som «Don’t Kill My Vibe.» Hun har også spilt på legendariske festivaler som Glastonbury i England og nå sist helg, Roskilde i Danmark.

Se Sigrid opptre på Roskilde

– Det er helt sykt. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle få spille på Roskilde, selv om jeg har drømt om det! Og vi spilte klokka halv ett, så jeg var sikker på at det ikke ville være noen der. Og så kom det flere tusen, som var med og sang og danset og lagde stemning. Jeg fikk klump i halsen.

Jo Nesbø

Det har vært mye farting rundt i verden siden januar, og hun sier at hun ikke har vært hjemme siden jul, men retter på seg selv like etterpå.

– Nei! Jeg tok jo visdomstennene i Bergen, og da fløy mamma og jeg hjem til Ålesund. Og da var jeg der i to uker for å komme meg igjen. Men annet enn det har jeg bare reist rundt i Europa og USA.

Hun er spesielt glad for at hun får dele dette med bandet sitt.

Ocean Sound Recordings er hvor det startet

Hun skryter også av laget sitt.

– Jeg har et veldig bra management, bookingagenter og et solid plateselskap i ryggen. Så jeg er heldig som får lov å holde på med dette. Man skal ikke ta noe av dette for gitt.

Men til tross for alt hun har opplevd: det å spille på Giske er stas!

– Ja, det er noe helt spesielt å spille her, sier hun.

Send oss dine bilder fra Sommerfesten

– Sommerfesten på Giske er min favorittfestival i hele verden! En ting er at det er spesielt å spille på hjemmebane, men det er også det at det er Momentium som arrangerer det. Da de spurte meg om jeg ville spille her i år sa jeg ja med en gang. Her var det bare å rydde plass i kalenderen.

Hun peker ut i rommet.

– Dette var det første studioet jeg sang i noen gang. Og så får jeg komme tilbake hit for å synge her, det er stort, ass!

Fikk være med storebroren på Sommerfesten

Hun har selv vært på en rekke av sommerfestivalene.

– Har du noen høydepunkter fra Sommerfesten?

– Jeg husker veldig godt Eva & The Heartmaker i teltet som pleide å være her før på halvøya. Da hadde jeg fått bli med storebroren min. Det var dødsstas å få være med dem. Og det var en kjempebra konsert. Og Honningbarna var crazy!

Smp-scena: Se Sigrid opptre på lunsjkonsert i Sunnmørsposten i 2013

– Det er ikke noe tvil om at de fleste som kommer hit i dag kommer hit på grunn av deg. Det må da også være stas?

– Nåja, akkurat det er jeg nå ikke så sikker på da. Det spiller jo mange andre kjempebra artister her i dag. Anna & The North og Cezinando for eksempel. Men mamma og pappa kommer nå i hvert fall! Og mange venner.

Begynner å grine når hun treffer folk fra Ålesund

– Det virker som at Ålesund har omfavnet deg.

Og det er alltid stas å møte ålesundere utenlands.

– Da begynner jeg nesten å grine. Det er så stas.

– Så om en ålesunder skulle møte på deg i utlandet, så skal ikke vedkommende være sjenert, men komme bort og si hei?

– Det er nok at noen sier de er fra Ålesund. Det er etter at jeg flyttet herfra at jeg innser at jeg kommer fra en fantastisk plass. Under fridagene mine skal jeg gå i fjellet. Kanskje jeg skal gå på Godøya. Det er så fint å gå på kanten. Du ser bare havet. Det er fantastisk.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

– Hva skal du gjøre til høsten?

– Jeg kan ikke røpe så mye. Beklager, ha ha! Men jeg skal skrive. Og det er plate på gang. Men jeg gleder meg. Dette er det jeg vil gjøre resten av livet, slår Sigird fast.