Sommerfesten på Giske gikk av stabelen lørdag. Her var det gratis inngang, men du ble oppfordret til å være med å spleise.

Etter at hun hadde  gått av scena var Minor Majority neste band ute. Da de kom til Ålesund oppdaget de at Norwegian ikke hadde  fått sendt instrumentene deres opp til Ålesund. Så da stod de der uten instrumenter. Heldigvis er jo Ocean Sound Recording rett borte i høgget, så da ble det instrumenter, og konsert, likevel.

Konserten fortsatte utover kvelden med artistene Ina Wroldsen, Hjerteslag, Jan Ove fra Kaizers Orkestra og John Olav Nilsen & Nordsjøen.

Dette kunne man gjøre mens band og artister som Sweden, Anna of the North og ikke minst Bare Egil spilte på de to scenene på musikkfestivalen. Spesielt sistnevnte gjorde stor lykke med sine to konserter. Både barn og unge måtte støtte seg på sidemann for å ikke ramle om av latter på den våte gressmatten.

Du kunne også få lage grafitti på en spesielt konstruert  vegg. Eller kunne kaste raketter med kompisen din. Inne i mellom alt dette ble man avbrutt av giraffer, kyr og andre merkelige skapninger som gikk rundt og ville bli tatt bilde av sammen med deg.

Alt annet som hørte med, som såpebobler, pølser, pizza og sukkerspinn var også her. June Gjøsund mistet tidlig tellingen over hvor mange sukkerspinn hun har laget i dag.

Været var relativt sett bra. Det var overskyet og kaldt nok til at folk hadde på seg lue og hansker.

– Men det regner i hvert fall ikke, er omkvedet.

Her spiller Sigrid Raavbe på Roskilde

Festivalen i år var på langt nær like godt besøkt som i fjor. Men da var det Marcus og Martinus.