Leserinnlegg

Sunnmørsposten bommer på åpent mål

Pressekonferanse: Siv Jensen og FRP hadde møte på Stortinget om de skal være en dal av regjeringen, ifbm at en IS-kvinne og hennes datter har blitt hentet hjem fra Syria.  Foto: Fredrik Solstad

Meninger

At en avis skriver usignerte ledere med et klart standpunkt er ikke et problem. At en avis skriver ledere som i høy grad bidrar til polarisering og forstyrrer samfunnsdebatten er definitivt et problem.

De fordummende debattene er de enkle sort/hvit-debattene. Å late som at det ikke er problematisk å la terrorister holde barnet sitt som gisler for å sikre trygg hjemreise for seg selv, blir for enkelt. Jeg mener regjeringens beslutning er riktig, men har samtidig forståelse for at Frp er uenig. Når politikere, avisredaksjoner og hver og en av oss hamrer løs på de vi er uenige med, mens vi forutsetter at verden er enkel og ukomplisert, gjør vi oss selv en bjørnetjeneste.


Sunnmørsposten mener:

«Utgangsdøra står åpen, Frp»


Omtrent alle politikkområder kan dummes ned til det handler om det gode mot det onde. Det gjøres i stadig større skala og stadig oftere. Enten er det landsforræderne på venstresiden eller de onde kynikerne på høyresiden. Sannheten er trolig at det er lite av begge deler på begge sider.

Politikk har konsekvenser, sjeldent ensidig positive eller negative. Da må man vekte dem mot hverandre uten at man av den grunn er hverken landsforræder eller hjerteløs. Arbeiderpartiet mener ikke at «terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet» (Listhaugs famøse Facebookpost fra mars 2019), og Fremskrittspartiet mener ikke at man skal «kynisk ofre livene til uskyldige, norske barn» (Sunnmørspostens leder, 16. januar).


Solberg om IS-siktet kvinne: Måtte skjære gjennom

Noe måtte gjøres for å hente hjem en norsk kvinne og hennes alvorlig syke barn fra Syria, mener statsminister Erna Solberg (H). Derfor måtte Frps syn vike.


Når man ensidig slakter en reaksjon som i det store og hele er legitim, blir resultatet av Sunnmørspostens leder at hele avisen delegitimeres som nyhetsleverandør i manges øyne. Man dytter flere ut av tradisjonelle debatt- og nyhetsflater og inn i mørkere og mindre kritiske fora. Det er allerede et eskalerende problem, og vi som er bekymret for det, hadde satt pris på om Sunnmørsposten ikke bar ved til bålet.

Jeg har ingen problemer med at Sunnmørsposten skriver en hardtslående leder, men det er mulig å gjøre uten å overforenkle kompliserte spørsmål. Det er mulig å gjøre uten å erklære moralske konkursbo hos en betydelig andel av befolkningen. Det er mulig å gjøre det uten å forverre en allerede skrantende samfunnsdebatt. Herlighet, det er ikke vanskelig en gang!


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!