Et tiltak for ungdom utenfor skole og jobb som trenger assistanse i en viktig fase av livet. Dette står sterkt i kontrast til et uttalt mål for både lokalpolitikere og samfunnet at man ønsker å forhindre at ungdom havner i et nedbrytende utenforskap.

Av en eller annen grunn, og som «troll av eske», dukker det stadig opp et forslag om nedlegging av Broen (eller «avvikling i dagens form», som det nå heter i sakspapirene). Avviklingen er som vanlig bakt inn som en fotnote i kommunens budsjettarbeid. Uten nærmere utreding, uten videre begrunnelse.

Denne gangen må det settes et endelig punktum for denne uverdige høstmanøveren. Bystyret i Nye Ålesund kommune bør nå slå fast, en gang for alle, at vi trenger dette tiltaket for ungdommer i kommunen vår. Stadige omkamper skaper usikkerhet, utmatter personalet og fører til at viktig kompetanse forsvinner ut av tiltaket.

I det store bildet er det små midler som settes inn i kampen mot at ungdom faller ut av skole og arbeid. Gevinsten ved forebyggende tiltak som Broen er formidabel. Dette har flere beregninger vist. Jeg hadde egentlig håpet på en styrking av tilbudet til utsatt ungdommer i den nye og større kommunen. I stedet er det igjen på dette området administrasjonen foreslår innsparinger. Dette må ikke skje, for her står det mye på spill for mange ungdommer som virkelig trenger lokalsamfunnets støtte i en kritisk fase av livet.

Så kjære politikere i Nye Ålesund kommune: Dere kan lese dette som en mild bønn fra en røynd rådgiver, men det er egentlig ment som en streng beskjed fra ein like røynd rådgiver.

Ungdommer på Broen går ikke i fakkeltog. De har ikke sin egen aksjonsgruppe. De er avhengig av at dere politikere tar ansvar. Gjør det!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!