Nettverket skal være et samlingspunkt der tips og erfaringer på veien mot en bedre hverdag deles. Samlingene vil være preget av uformell prat og hyggelig samvær med spesielt fokus på de utfordringene som unge mennesker står oppi.

I løpet av noen få uker markeres Verdens hjerneslagdag (29.10.) og Hjerneuka (uke 47) som er Norsk nevrologisk forenings faguke om hjernehelse.

LHL Hjerneslag Ung Nordvestlandets bidrag til disse markeringene er å opplyse om hvorfor det er så viktig å ringe 113 og bidra til at man raskt får rett hjelp i tide ved mistanke om hjerneslag.

Alle kommuner i Møre og Romsdal, fylkeskommunen, alle videregående skoler og høyskoler, flere av de største bedriftene og rederi i fylket får i disse dager en e-post med oppfordring om å sette Helsedirektoratets plakat fra hovedsymptomkampanjen «Prate, Smile, Løfte» på elektroniske oppslagstavler eller på annen måte bidra til at hovedsymptomer og rett handling ved mistanke om hjerneslag gjøres kjent.

Hjerneslag er en av våre mest alvorlige folkesykdommer, og er en av de hyppigste årsakene til død og funksjonshemming. Tidlig behandling vil bidra til at sjansene for et heldig utfall er til stede, men mange vil likevel måtte leve med følgetilstander.

Gjennomsnittsalderen blant de som får hjerneslag er over 70 år, men det er flere unge i skole- og yrkesaktiv alder som får hjerneslag.

Vet vi hva vi skal se etter vil mulighetene for behandling i tide øke betraktelig!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!