Utbrettet på første side står der med fete bokstaver og bilde at spillerne i AaFK ikke har full tillit til Lars Arne Nilsen som trener.

Så inne på sidene 14 og 15 kommer Kristian Stenerud med en rekke påstander som ikke kan stå ubesvart.

For det første har han « fått innblikk i hvordan spillergruppa ser på LAN.» Han har snakket med både de som har spilt mye og de som har spilt lite. Disse forteller om tynnslitt forhold og et alvorlig bekymret for fremtiden! Felles er at alle er anonyme.

Videre at mange av disse hadde god støtte til Bohinen og at spillergruppen ikke var involvert i sparkingen av han.

Så en hendelse mot Brann i Bergen hvor en «skulle starte andre omgang med 8 mann». Alvorlig sagt Stenerud, å komme med så mye grums om AaFK fra den ledende avisen vi engang har, er så trist og nedrig at jeg nesten ikke har ord.

Denne artikkelen er noe vi absolutt ikke trengte i den situasjonen klubben er i, og at du «beviser» dine påstander med en rekke anonyme uttalelser gjør det ikke bedre.

Når er f.eks. en spillergruppe med i ansettelse og avskjedigelse av en trener? Hvem har tillit og mistillit til en trener i en spillergruppe?

Du har vel spilt såpass mye selv at du vet at det alltid er uenigheter om hvem som skal/bør spille, Ikke minst av dem som føler at de er bedre enn den som fikk plassen. At en til slutt tapte i Bergen, kom fra personlige feil og hadde etter min mening ikke noe med «trenerens taktiske ferdigheter» å gjøre.

Vi har jo tapt mange kamper i år, både under Bohinen og Nilsen, også her for det meste av personlige feil, og til dels også av feile avblåsninger av ulike dommere.

Vi kan være enige i at 2020 har vært et katastrofalt år for AaFK, og at det er mange som må ta ansvaret for det. Også de på banen er medansvarlig i nedrykket uansett om en spilte 3-4-3, 3-5-2, eller 4-3-3, så mye dårlig fotball vi har levert i år er forhåpentligvis lenge til vi får se igjen.

En grundig evaluering bør gjennomføres, gjerne av bistand av eksterne, slik at det ikke er de som sitter i sadelen som alene skal evaluere seg selv.

Men å begynne en «evaluering» med anonyme uttalelser fra « noen» i en spillergruppe er å starte i feil ende. Hvordan skal LAN møte disse over nyttår? Hvem er «noen» og hvem er det ikke?

Ære være kaptein Fredrik Carlsen som svarer deg med « vi må ha en ærlig evaluering internt, i stedet for anonyme meninger i pressen».

Det er nettopp dette du nå har vanskeliggjort og kanskje ødelagt Stenerud ved disse anonyme postulater du kommer med, skal du svare meg på det jeg her skriver, så kom med navn!

Til slutt en pekefinger til Sunnmørsposten ledere, har dere ikke annet å «pryde» en fremside med enn interne problemer i AaFK?

Er det ikke mye annet i Norge og Verden for øvrig som skjer enn å gjøre det nærmest umulig for en lokal trener å gjøre jobben sin?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!