16. desember logget jeg meg inn på Facebook for å følge med på årets siste kommunestyre i Sula. Møtet skulle være digitalt, og ble sendt live for tilskuere. Det som umiddelbart slår meg er: «Jøss, alle i Sula FRP har samme gardiner i stuen», og «Representantene fra Sula Arbeiderparti har jammen lik smak i kunst – alle har jo samme bildet».

Langbord på rådhuset

Når et kommunestyre skal avholdes digitalt, betyr dette at alle skal holde seg hjemme. Årsaken til dette er naturligvis for å forhindre smitte. Jeg skjønner faktisk ikke at de kan ha samvittighet til å oppfordre andre til hjemmekontor, mens de selv skal sitte i Sulas navle, rådhuset i Langevågen, rundt et bord sammen. Når man får plass til hele Sula Fremskrittsparti i et og samme bilde, ja da sitter man ikke spredt utover. Det kan være en enorm størrelse på grupperommet, men når de slår sammen et langbord har ikke m² per rom noe å si når man sitter sammen i så mange timer.

At noen politikere har behov for assistanse og hjelp med det teknologiske, er helt forståelig og selvsagt er dette noe de bør få. Jeg blir derimot flau over at politikere som kan operere fra eget hjem, likevel har samvittigheten til å møtes samtidig som de innfører flere og flere restriksjoner.

En dugnad

Vi sitter nå stort sett alle mann hjemme. Vi går i stedet for å ta kollektivtransport og har avlyst julebord etter anbefalinger fra politikere. Jeg kjenner det koker litt når jeg, på dag ti i karantene, ser de samme politikere som lager strenge regler – sitte med sammenslåtte bord og spiser kamferdrops fra samme pose. Dette er ikke greit.

«Alle skal med» har kanskje vært et sentralt motiv for at hele Sula Arbeiderparti skulle samles rundt kaffekannen på grupperommet under kommunestyret, men kunne de ikke gjøre som vanlige folk og sitte hjemme? Det er som AP-representant Trygve Holm selv sier: «Det er urett, og jeg er imot urett».

Sula Fremskrittsparti er ikke noe å utelate her. Deler av næringslivet står omtrent i knestående. Dette er ikke tiden for å ta turen til rådhuset for sosialt samkvem og en kopp kaffe. Ta et skritt fram og bli med på dugnaden dere også.

Marte Waagan

-------------------------------------------

Har du noko på hjartet? Send eit innlegg til meninger@smp.no.

Her finn du alt meiningsstoffet på smp.no!