«Sjekk inn»

«Viktig å synliggjøre mulighetene i lokalt næringsliv»

Jobbmesse I fjor stilte 20 bedrifter opp på Sjekk inn for å møte unge. I dag er det duket for ny og større messe i NMK-bygget på Campus Ålesund. 

Det er samarbeid som bringer regionen framover

Leder

Kommunene i Region Ålesund og en lang rekke bedrifter inviterer til jobbmesse på Campus Ålesund i dag, torsdag. Med arrangementet «Sjekk inn» ønsker de å informere om mulighetene som finnes, og vise at Sunnmøre har mye å by på. I romjula i fjor ble et tilsvarende treff arrangert på Terminalen, og erfaringene var så positive at man i år satser på et enda større opplegg. Målet er å få flere unge til å etablere seg i regionen.

Møre og Romsdal har i flere år markert seg på en lite hyggelig måte ved å være det fylket i landet med størst mangel på unge kvinner. I en rapport fra Møreforsking i 2015 ble Ålesundsregionen omtalt som «testosteronkysten», med en særlig maskulin kultur. Årsaken er ikke bare at mange unge kvinner reiser ut av fylket, men også at flertallet av arbeidsinnvandrerne har vært menn. Bedre kjønnsbalanse er avgjørende for å skape gode lokalsamfunn framover.

Sjekk inn: Mens mange kvinner i fylket flytter til storbyene, valgte Synnøve det motsatte

Arbeidet med å skape en mer attraktiv region for alle, har vært en høyt prioritert oppgave for kommunene i Region Ålesund, som består av Ørskog, Skodje, Ålesund, Giske, Haram og Sula. Disse kommunene har valgt å samarbeide for å løse felles utfordringer, og det er positivt. Det er samarbeid som bringer regionen framover, og by og land er helt avhengig av hverandre.


Det skjer mye nyskaping innen både kultur og næringsliv i regionen, og det er inspirerende å lese om gründere som skaper sine egne arbeidsplasser. Møre og Romsdal er det nest største eksportfylket, og står for en stor del av verdiskapinga i Norge. Det gir mange muligheter for ulike yrkesgrupper. Campus Ålesund, som forener aktørene NTNU, Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK), Ålesund Kunnskapspark (ÅFK) og skolene på Nørve har skapt et unikt faglig miljø som har stor betydning for hele regionen. Det nyåpnede senteret, ÅKFs Blue Innovation Arena, kan bidra til at det blir satt ytterligere fart på innovasjon og utvikling, på tvers av ulike bransjer.

Utdanning, arbeidsmuligheter og familie er ofte faktorene som avgjør hvor unge velger å etablere seg. Det vil være synd om unge velger bort Sunnmøre på grunn av manglende kjennskap til næringsliv og jobbmuligheter i regionen. Derfor kan dagens jobbmesse ha en svært viktig funksjon.

Les også: Advarer mot kvinnemangel
Se også: Grafikk som viser befolkningsutviklingen i Møre og Romsdal


Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Leder