Det er trist at det virker som denne regjeringen er mer opptatt av hvem sine løsninger det er, enn å faktisk løse problemene i eldreomsorgen. Vi er hele mennesker, hele livet.

Det er krevende å bli eldre, særlig når behovet for ekstra hjelp og omsorg melder seg. Da må vi sikre at de eldre har et liv som er fylt med verdighet, respekt og omsorg. Det innebærer å ha tilgang til tjenester og støtte som er nødvendige for å kunne leve et godt liv, og å ha muligheten til å ta del i aktiviteter og sosialt samvær.

Eldre er ressurser med erfaringer og tanker om eget liv. De skal med største selvfølge ha innflytelse over sin hverdag og den hjelpen de får. Jeg kjemper for at eldre skal oppleve å møte omsorg for hele seg, enten det gjelder det relasjonelle, musikalske eller den åndelige omsorgen. Vi er alle sammen hele mennesker, hele livet.

Noen av oss møter på større utfordringer enn andre, det skal det være rom for.

Det er nærmest absurd å lese at helseministeren ønsker levende lokalsamfunn, samtidig som hennes regjering gang på gang kutter og nedvurderer de frivilliges betydning i samfunnet.

Kjerkol fjernet også penger til trygghetsboliger og investeringstilskuddet til omsorgsboliger i forslaget til statsbudsjett.

Tomme er ord er tomme ord, uansett hvor flott Kjerkol sier det.

Gode folk, for lite ressurser

Kjerkol tar ikke innover seg den største utfordringen vi har, nemlig mangel på ansatte til å ta seg av våre eldre og sikre trygg behandling. Mange ansatte i eldreomsorgen går hjem fra jobb med dårlig samvittighet.

Det er paradoksalt at regjeringen sier de ønsker et aldersvennlig samfunn, samtidig som de fratar de eldre deres vaktbikkje.

Ikke fordi de ikke gjør en god jobb, derimot handler det om at de er for få folk og har for få ressurser. Det handler om at muligheten til å gjøre det lille ekstra for de eldre, faller bort når det er knapphet på ansatte.

Da blir det slik at en må prioritere de aller mest nødvendige, det er forståelig. Det burde bare ikke være slik.

De eldres talsperson fjernes

Eldreombudet er en viktig institusjon for eldre personer i samfunnet. Eldreombudet jobber for å beskytte rettighetene til eldre og for å sikre at eldre får den omsorgen og støtten de trenger for å kunne leve et godt liv. Eldreombudet jobber også for å motvirke diskriminering og for å beskytte eldres rettigheter.

Det er paradoksalt at regjeringen sier de ønsker et aldersvennlig samfunn, samtidig som de fratar de eldre deres vaktbikkje.

De rødgrønne fjernet eldreombudet kun halvannet år etter at KrF fikk eldreombudet på plass. KrF mener vi må styrke de eldres rettigheter og plass i samfunnet, ikke svekke dem slik de rødgrønne nå gjør. Eldreombudet har som oppgave å ivareta eldres interesser og å arbeide for å forbedre forholdene for eldre.

Det er åpenbart at vi trenger et eldreombud for å kjempe for bedre helsehjelp, økt økonomisk støtte, eller å sørge for at eldre har tilgang til relevante tjenester og aktiviteter. Det er viktig at samfunnet tar ansvar for å sikre trygg alderdom for alle eldre personer. D

ette betyr å ha et velfungerende velferdssystem, å sikre økonomisk trygghet, å ha tilgang til helsehjelp, og å sørge for at eldre personer har mulighet til å delta i aktiviteter og sosialt samvær. Det blir ikke en mer verdig alderdom av fjerne de eldres vaktbikkje.