Ukraina er landet som angår oss alle nå. Alle snakker om krigen. Overalt flyter informasjonen i alle varianter. Blir det en ny verdskrig? Mange engster seg. Krig er helvete på jord. Putin sitter nok trygt og godt i sin borg. Godt beskyttet av snikskyttere og bevæpnede vakter overalt. Han beveger seg ikke uten sine vakter. Gjemmer seg i sin egen «hule». Han har ikke et fnugg av styrken som Ukraina sin president har. Han har folket med seg for å kjempe mot Putin – for dette er Putin sin krigføring. Det har kommet for dagen at russiske soldater ikke ante at de skulle i krig mot Ukraina. De ville heller gå i fengsel, fordi de ikkje ønsket å delta i denne krigen. Det står det respekt av. Vil ikke titulere Putin som president. Han har blod på sine hender — og har ikke respekt for sin egen befolkning. De som prøver å demonstrere mot krigføringen, blir satt i fengsel.

Min tanke er at Nato og alle de 30 medlemslandene står sterkt sammen. FN skal også være med å beskytte menneskene i de ulike landene. Uskyldige mennesker dør. NATO og FN må finne bedre løsninger på hvordan de kan hjelpe til når krigene starter, for å slå den ned fortest mulig. Føler at det haster. Putin er en ustabil og farlig mann som lett trykker på den røde knappen når han ikke får det som han vil.

Bildene vi ser fra krigens herjinger er vanskelig å fordøye. Putin hadde visst sagt at de ikke skulle bombe mot sivile. Det var ren løgn. De som tror på det Putin sier, må tenke seg om en gang til. Vi har sett hvordan bombene har ødelagt boligblokker, sykehus, skoler og barnehjem. Døde mennesker ligger i gatene. De som holder til i disse bygningen kommer seg ikke ut. Tenk hvilken situasjon de er i. Uten strøm, vann og problemer med å få mat og medisin. Det hjelper ikke å forhandle med Putin samme hvor gode forhandlerne er. Putin leker et stygt spill mot alle.

Husker jeg så noe på TV-nyhetene. Det var en lege ved et barnehjem som hadde 120 barn fra babyer og barn opptil seks år. De måtte flykte fra barnehjemmet. Babyene lå på togsetene. De måtte flykte til et sanatorium der temperaturen inne var femten grader. Prøv å forestille deg det. De unge gråter over krigen som har ødelagt livene deres. De ønsker ikke hjelpesendinger — de ønsker livet sitt tilbake.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!