Høyre vil for eksempel at alle elever i grunnskolen skal ha en datamaskin eller nettbrett. Dette er et eksempel på en bra tanke som koster mye. Hver enhet vil koste minst 10.000 kroner alt medregnet. Nye Ålesund vil få ca. 8500 grunnskoleelever. Det blir en kostnad på 85 millioner kroner. Faktisk ønsker Arbeiderpartiet det samme, med en fornuftig finansiering i ryggen så har vi råd til dette.

Her ligger en vesentlig forskjell på en kommune styrt av Arbeiderpartiet eller Høyre. Det som tydelig fremgår av Høyre-programmet er at en stor del av eldreomsorgen skal privatiseres. De kaller det «valgfrihet». I praksis vil det bety en av to ting, enten må kommunen likevel betale for tilbudet, til en pris hvor den private aktøren skal ta ut overskudd på toppen, eller så blir det et valg for de som har råd til å betale for det. Ingen av de alternativene er god eldreomsorg.

Så ikke la dere lure. Fakta er at Ålesund var på ROBEK-lista etter mange år med blått styre. Etter under fire år med AP er vi ute av lista. Den nye storkommunen bør ikke starte livet som et underskuddsprosjekt. Godt valg!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

foto
Arbeiderpartiet og ordfører Eva Vinje Aurdal har klart å rette opp en åpenbart skakkjørt økonomi i Ålesund, skriver Kjetil Ermesjø (Ap) i dette innlegget.