Ytterst på Romsdalskysten ligger noen små øyer. Ona og Sandøy er to av de.

Der har folket kloret seg fast i allslags vind og vær i århundrer. De har tilhørt og tilhører Romsdalen og folket har vert stolte av å kalle seg romsdalinger.

Byen disse to øyene føler seg knyttet til er Molde. Det er dit folket reiser når de skal til byen, ikke Ålesund. Ferja fra Ona, Sandøy går til Aukra (Småge), ikke til Ålesund.

Folket på Ona og Sandøy ville til Aukra kommune. Det var mest naturlig for dem. Du har selv skrevet i en kommentar til SV. «På samme måte som kartleseren på sommerferie, på et eller annet tidspunkt, må innse at han har snudd kartet opp ned». Er det du har gjort i dette tilfellet, Monica Mæland, snudd kartet opp ned?

Du ignorerte fylkesmannen. Du ignorerte ordføreren i Aukra. Du tråkket på folket som om de skulle være skitt under skoene dine. Slik føles det for folket.

Hvorfor gjorde du det?

Hvorfor lyttet du ikke til folket i dette tilfellet?

Dette som du har gjort her, tenker jeg, er misbruk av den makt og tillit som folket har tildelt deg. Måtte du vise din makt på den måten at du ignorerte fylkesmann, ordfører og folket? Øyfolket gråter og spør: Hvordan kunne du og hvorfor?

Ona og Sandøy tilhører Romsdalen og kan aldri bli sunnmøringer.

Men, kanskje du Monica Mæland vil, som kartleseren på sommerferie, før eller siden, oppdage at du har snudd kartet opp ned? Det er ingen skam å snu.

Hilsen fra en som er født og oppvokst på Ona.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!