Det blir ikke jul i Ålesund før en eller annen i Fremskrittspartiet under budsjettbehandlingen i desember foreslår nedleggelse av denne berikelsen av byens musikkliv. Profesjonelle musikere som er både utøvere og læremestere. Nå kan det bli slutt på det hele.

Trioen eller troikaen, alt etter som man ser det, planlegger selvfølgelig å levere på skjenketid. Noen mener den reduserte skjenketiden de siste årene har ført til mindre bråk, og andre mener, blant annet en del av vaktmannskapene på utestedene, at det blir bedre med lenger skjenke- og åpningstid. Ikke minst er det en ekstra time betalt arbeid. Men takk og lov for at vi har folk som gidder å jevnlig håndtere folk som virkelig ikke kan oppføre seg. Fyll er også kultur. Dessverre kan den ikke legges ned. Den må legges i bakken.

Frp har en lei tendens til å gjøre seg til et bevegelig mål. Partiets «grand old man» i fylket kjenner utfordringene med å treffe slike. Det er alltid noe om at de ikke har rent flertall verken her eller på Stortinget, at det er statlige byråkratiske retningslinjer og at alt er grovt urettferdig. Partileder Listhaug nevnte noe om at noen hadde gjort nasjonalforsamlingen vår til en barnehage da ho måtte gå av som justisminister. Urettferdig!

Sunnmørspostens politiske kommentator Geir Strand skriver at industrifylket Møre og Romsdal er i ferd med å bli det mest konservative i landet. Det er meningsløst å bruke begrepet «konservativt» om Frp. Partiet er på grensen til å være et høyreradikalt arbeiderparti i sin samfunnsfortolkning. Tidligere partieier Hagen var en mester til å føle stemninger i velgermassen.

Dagens ledelse er kanskje ikke like skamløse populister, men det er fortsatt mer penger til alt unntatt bønder (og den lokale strykekvartetten). Det finnes nok noen milliarder å hente fra de som driver jorda, men det er vel verdt noe å ha ørlite grann selvforsyning?

Noen frykter åpenbart et blåblått styre, men nå må vi ikke glemme at Ålesundslista er med. De er bare oransje. I tillegg inneholder Frp mye rødt bare det passer med tidsånden. Finnes det dessuten muligheter til å spille på hvem som blir den første i Frp som bryter ut og erklærer seg uavhengig? Det er ikke bare innad i Høyre det er problemer.