Det positive er at det kommer mye turister til stedet som forhåpentlig gir kanskje mynt i kassa til de som driver næring der.

Utfordringene er store om de vil innse det eller ikke. Myndighetene må innse at det er nok med en turistbåt pr. dag for da vil de som kommer på land ikke oppleve å gå i kø, stå i kø hvor de enn befinner seg. Det gjør at de som kunne tenke seg å handle eller spise ikke orker det grunnet den store mengden av personer som er på det lille stedet og de kommer ikke til.

Campingplassen ved elva bør flyttes lenger mot sør og der campingen er i dag bør det anlegges parkeringsplass for turister som kommer i egne biler/bobiler som vil besøke stedet. Når de ikke finner en eneste parkeringsplass reiser de videre med uforrettet sak.

Parkeringen utenfor Joker bør være forbeholdt turistbusser som kommer med turister til stedet. Det bør settes begrensninger på hvor mange shuttlebusser som skal frakte cruiseturister opp til Ørneveien eller til Dalsnibba, og at de ulike operatørene begynner å samarbeide bedre.

I dag kjører 5–6 busser i rekke som er halvfulle opp på de ulike destinasjonene. En kombinasjon av altfor mange busser og mange privatbiler/bobiler på veiene samtidig er en dårlig kombinasjon på veier som ikke er dimensjonert for en slik trafikkmengde. Da opplever jeg at det er mange av shuttlebuss-sjåførene som har kort lunte pga. mye trafikk og dårlig fremkommelighet. De viser finger til andre trafikanter i bil for at de ikke kan komme seg fort nok fram.

Det som skjer i Geiranger nå bør stedet gjøre noe med, slik at de som kommer landeveien også føler seg velkommen, ikke skremt av sure shuttlebuss-sjåfører.

Hvis kommunen og de som driver næring i Geiranger mener noe med det de driver med må de finne ut «hva ønsker vi at Geiranger skal være». Det er ikke rart at det har begynt å ulme hos de som bor der.

Jeg hadde med meg noen venner fra sør som ønsket seg en tur og oppleve Geiranger på mandag som var. Da vi kom fram var det fullstendig kaos og vi kjørte da rett gjennom uten å stoppe, så de fikk ikke sett og opplevd stedet som de hadde hørt så mye om.

Det er ikke god reklame, og kanskje det i verste fall skremmer folk til ikke å kjøre til Geiranger slik situasjonen er der nå. Skal det være hyggelig å oppleve stedet bør man komme ned på et levelig nivå og da vil det forhåpentlig bli mer omsetning også.