Nå har Vegvesenet sluppet katta ut av sekken. Bypakken som bystyret får til behandling 6. juni er kommet opp i 6,9 milliarder kroner. 6.900.000.000, hvorav 5.000.000.000 som skal betales i bompenger i løpet av 15 år. I tillegg går det med en milliard til innkreving og renter, som i sin helhet skal betales med bompenger. Det blir 400 millioner kroner per år. Det er borti staur og vegger!

Ny toløps tunnel med fire kjørebaner. To skal reserveres kollektivtrafikk. Hvem skal benytte seg av kollektivtransporten mellom Moa og Lerstad? Kollektivtrasé der det ikke bor et menneske! En kan spørre seg hva en skal med flere kjørebaner til sentrum når det skal bli vanskeligere å parkere. Bompenger er usosialt, de som har god råd bryr seg ikke. Barnefamilier i etableringsfasen får svi. Når innbyggernes bevegelsesfrihet blir avgiftsbelagt, er samfunnet på ville veier.

Men nei, arrogante politikere med null forståelse for folks hverdag, har prediket bompenger, bompenger! Likevel har innbyggerne stemt på disse. Uforståelig.

Bypakken på kr 4,2 milliard som ble vedtatt i 2014, ble returnert av samferdselsdepartementet med beskjed om at den måtte reduseres, og bli mer rettferdig. Svaret fra Vegvesenet er en ny bypakke på 6,9 milliarder kroner + renter! Det er helt uforståelig. Det kan virke som Vegvesenet med tilhold på Molde ønsker å sabotere all vegbygging i Ålesund.

Det blåser en proteststorm over landet. Folk er lei bompengeprosjekter uten magemål. Flere regioner sier nå nei til bompenger og bypakker.

Flertallspartiene i Ålesund får bare fortsette å rote det til, for en ting er ganske sikker på, og det er at Monster-bypakken kommer i retur fra samferdselsdepartementet, med beskjed om at den må krympes, og ørkenvandringen fortsetter. Det er kun Fremskrittspartiet som har stått steilt imot en tyning av innbyggerne.

Fremskrittspartiet er garantisten for at den usosiale og urettferdige bypakken blir begravd en gang for alle! Bompengevalget er 9. september.

Geir A. StensethFremskrittspartiet, Ålesund

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!