Her sitter jeg på den andre siden av Norge og blir så forarget at jeg ser rødt over at en representant for vårt helsevesen vil flytte gamle med reelle eller potensielle skavanker en masse for å spare bryderi for helsevesenet. De skal buntes sammen og vekk som kollektivt plunder og heft, og har tydeligvis – i hans øyne – ingen individstatus lenger.

Bare så det er sagt: I Norge har helsevesenet plikt til å ivareta folk der de bor. Kommunelegen har ikke noe med å ville presse folk ut av hjemmene sine; at folk bor på uveisomme steder er faktisk ikke et særfenomen på Ona og øyene omkring: Det er sånn Norge er! Folk bor der de bor fordi det er der de har livet sitt. Det er ikke bare å flytte fra rutiner, venner, minner og hjemmets fire vegger bare fordi noen mener at du kan komme til å skape merarbeid for dem en dag. Skal disse menneskene bo på hybel som flyktninger i eget land?

Kommunelege Sven Walter er tydeligvis ikke rett mann på rett plass: Han vil at gamle mennesker skal begynne en nomadetilværelse de overhodet ikke har bedt om. Og hva med doktrinen om at folk skal bo lengst mulig i eget hjem?

Walter vil ha folk til å bytte bosted for å forenkle sin egen jobb. Jeg foreslår at det heller er han som bytter jobb.