På vegne av alle elevene i Møre og Romsdal vil jeg en gang for alle si takk for oss, kjære fylkeskommune. Jeg snakker spesielt på vegne for dem som faktisk skal søke videregående i fremtiden. De som må søke i en frykt for at de går på en «grålinje» som ikke er den tradisjonelle linjen. For nå har dere vist at det ikke er smart å tenke utenfor boksen med utdanning og dere har vist at vi ikke kan søke videregående i trygghet. Har dere i det hele tatt snakket med en eneste elev som blir rammet av dette, har dere besøkt skolene og opplevd det fantastiske potensial fylket hadde hatt dersom fylket hadde fortsett med å investere i innovasjon?

De som er myndig på videregående i år fikk noen skoler muligheten til å stemme i valget i år. Mange stemte for første gang. Elever som har gledet seg for å stemme, og som har hørt på det politikerne har sagt, som i dette tilfelle har åpenbart har vært tomme løfter. Fordi når jeg ser på hvem som stemmer for kuttene så har flertallet SV, MDG, SP, Venstre, KrF, Rødt og Arbeiderpartiet valgt å sette framtiden i fylket på vent, på udefinert tid. Det som dere har lovet elever i valgkamp om verdens beste skole, eller små forskjeller mellom elevene var altså bare rent tull? Dere har i hvert fall ingen tiltro hos meg når dere går bak ryggen på velgere på denne måten. Dere ville ha oss til å stemme for en bedre skole, da mente vi virkelig ikke at dere skulle legge ned andre skoler eller linjer.

Vi sier takk for oss Møre og Romsdal. Nå tar vi våre nyskapende ideer, ambisjoner og motivasjon til en plass der de vil ha oss!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!