Denne følelsen fikk jeg da jeg leste seneste debattinnlegget fra Arbeiderpartiet sin gruppeleder på fylkestinget, Hanne Notøy. Innlegget hadde tittel «Ferja er ein del av vegen vår» og handlet om de varslede kuttene i ferjedriften i Møre og Romsdal.

Innlegget inneholder mye merkelig, men la meg ta to ting. Notøy beskriver konsekvensene av de varslede kuttene og skriver så: «Vit at vi har stor forståing for at dette skaper opprør i folket. Skulle blott berre mangle.» Forståelse er bra, men når forståelse blir svaret, så kommer det til kort. Forståelse hjelper ikke når folk må betale høyere billettpriser eller når ferja ikke går slik som før.

Så kommer Notøy til slutten og skal si hva Arbeiderpartiet vil gjøre med dette problemet: «Difor kjempar vi framleis på og gir oss ikkje før vi har tverrpolitisk forståing for at ferja er ein del av vegen vår i Møre og Romsdal.» Når Notøy ønsker tverrpolitisk forståelse, så kan man lure på hvilke andre partier det er hun sikter til. Det er Arbeiderpartiet og Senterpartiet som sitter med makten både i fylket og i regjering. Det er de som kunne løst dette problemet. Det er de som må forstå at ferja er en del av veien vår i Møre og Romsdal. Og igjen er det forståelse som Notøy mener er løsningen. Vi i MDG mener det er feil. Vi mener at penger på bordet er løsningen. Ferjedriften kan tross alt ikke finansieres med forståelse.

Dessverre er regjeringens svar på det meste at de har forståelse. Men vi mener det trengs handling. Derfor har vi utfordret samferdselsminister Jon-Ivar Nygård på om regjeringen vil øke finansieringen for å redde ferjetilbudet i fylket. Hans svar var nei. Og når ministeren sier nei, klinger Notøy sin forståelse hul.