Den blir et hinsides pengesluk som til overmål ikke løser dagens og fremtidens trafikkbehov, spesielt ikke for Sunnmøre.

Vi Sunnmøringer er drittlei av å finansiere alle feilinvesteringer både i Vestnes og i Rauma kommune, da dette er rene lokale trafikkløsninger som ingenting har med fjerntrafikken å gjøre. Og dette må vi både bruke og betale for, mest av alle.

Ferjedrift til Sekken for evig tid blir dyrt, så det trengs noen enkle bruer til Sølsnes og midlertidig ferje til Hjelvika til fast forbindelse blir etablert. Det strides om flytebru til Sekken og høybro videre, derfor må man se på andre løsninger som kan løse flere trafikkproblemer.

Selvfølgelig skulle Tresfjordbroa aldri vært bygget der den ligger i dag, men på Skorgeneset og tunnel til Hjelvika, men nok en feil er gjort, og vi betaler gildet.

Det er mange som ser andre løsninger på våre uløste trafikkproblemer i dette oppdelte kranglefylket.

Det er vedtatt å bygge fastlandsforbindelse over Romsdalsfjorden og da må man se på løsninger som gir den største fordelen både økonomisk og trafikkmessig.

Tunnel Vikebukt-Hjelvika var viktigere å bygge enn Vågetunnelen, og ny vei i Hjelvika og Vågstranda.

En hengebru over Romsdalsfjorden ved Vågstranda og Rødvenfjorden, og kombinert flyte- og lavbru over Langfjorden vil bli en trippel løsning, som løser flere oppgaver i motsetning til Moldeaksen som er navlebeskuende.

Det blir samme kjørelengde enten man går over Sekken eller over Langfjorden til Hjelset.

Nå må flere sunnmøringer våkne opp av sovesyken og stille opp om den beste løsningen for både E39 og den midlertidige eksportverdien E139.

Det er bare tragisk at ledende sunnmøringer med sine avisinnlegg er mikrofonstativ for makteliten i Molde.

All honnør til Frank Sve som snur og står opp mot makta i Molde, men å innse at Moldeaksen var på gale veier burde han vært klar over på et langt tidligere tidspunkt, som vår største talsmann for samferdsel på Sunnmøre.

Vi er mange på hans side!

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Illustrasjon: Romsdalsaksen