Vi vil innføre elektriske by-sykler i Møre og Romsda. Studenter og skoleelever, ja flest mulig skal ha tilgang på å leige el-sykler. En enkel app gjør at du finner tilgjengelig sykkel, som passer til deg. Ferdig oppladet. Du kan velge mellom dags-pass, måneds-pass eller sesong-pass, pluss kr. 2,- pr. minutt du bruker sykkelen. Når du setter sykkelen fra deg på neste sykkel-stasjon, avsluttes leien. Omtrent slik kan det bli. Slik vil KrF at folk i Møre og Romsdal skal ha det. Vi begynner med de største byene, og ser om vi kan utvide til flere tett-steder etterhvert.

Dette er framtiden, og vi vil starte den nye valgperioden, med å innføre by-sykler i Ålesund, Molde og Kristiansund. Tenk deg sykkel-stasjoner mellom Rensvik, høyskolen, sentrum og Innlandet i Kristiansund.

Høyskolen i Molde, sentrum, Retiro og Røbekk. Hessa, Atlanterhavsparken, Sentrum, Campus, Moa og Digernesskiftet i Ålesund.

Ja, jeg vet at sykkelvegene ennå ikke er mange og gode nok, men ett sted må vi begynne. Om 100 flere bruker sykkel til arbeid eller studier, har vi kanskje 100 færre biler. Gang og sykkelstier, skal vi bygge jevnt og trutt de neste 4 årene, og med mange flere syklister, vil vi presse på for å få fortgang i dette.

By-sykkel er gjennomført med stort hell både i Oslo, Bergen og Trondheim. Som de gode møringene vi er, kan vi ikke være dårligere enn dem. Møre og Romsdal Fylkeskommune skal sammen med nærings-aktører, og gjerne kommunene få til dette. Det skal KrF sørge for. Det vil gjøre fylket vårt enda mer attraktivt for de som bor her, og for besøkende. Miljø er viktig for KrF og by-sykler er framtiden.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!