Leserinnlegg:

«Intensjonsavtale = Nynorsk?»

Vil ha nøytralt vedtak: Med et eventuelt vedtak om nøytral språkbruk for kommunen, tar man hensyn til alle de tidligere kommunene, mener forfatteren av dette leserinnlegget.  Foto: Scanpix

Leserinnlegg

Det er på tide at det sies at intensjonsavtalen er svært mye mer enn punktet om språkform. Jeg regner med at ingen vil hevde at dette er avgjørende for en vellykket sammenslåing mellom kommunene. Dette kunne jo umulig være grunnen til motivasjonen for å slå seg sammen.

Da avtalen ble vedtatt av Fellesnemda visste de jo også godt at dette hadde de ingen rett til å vedta på vegne av kommunene.

Både KUD og Språkrådet hadde klart sagt at ei fellesnemnd i forbindelse med kommunesammenslåinger ikke kunne gjøre et slikt vedtak.

Dette er det i så fall det nye kommunestyret som vedtar. Dersom det ikke gjøres vedtak regner man med at språkbruken i kommunen er nøytral.

Ingen, utenom de mest ihuga nynorsktilhengerne, vil vel se på dette punktet som et vesentlig element i intensjonsavtalen. Det er jo også som vist et område fellesnemnda ikke burde tatt med i avtalen.

Med et eventuelt vedtak om nøytral språkbruk for kommunen, tar man hensyn til alle de tidligere kommunene. Det er jo raushet i praksis, og i intensjonsavtalens ånd. Og Eva – du kan ha god samvittighet!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!