Leserinnlegg:

«Dagens rigide sjenketidsbestemmelser må reverseres!»

Alkohol: Artikkelforfatter vil ha utvidede skjenketider for den nye storkommunen.  Foto: Illustrasjonsfoto: SCANPIX

Leserinnlegg

Som leder i FpU Ålesund og omegn, og hvor jeg stiller som listekandidat i Nye Ålesund kommune, så er det en sak som lenge har irritert meg og svært mange ungdomsstudenter hva angår utelivstilbudet i byen vår. Beklageligvis så har dagens kommuneregime bestående av Ap, SV, MDG og Krf-alliansen sørget for en innskrenking av de tidligere skjenketidene ifra Kl. 03.00 til kl. 02.00 i helgene, med begrunnelse i mindre fyll og bråk i byens gater. Og de om det, med fire års overformynderi ovenfor byens borgere. Derfor så er det på tide at nye positive politiske krefter får komme til, slik at utelivstilbudene kan normaliseres. Som ungdomskandidat på Frps liste, lover jeg for å kjempe for denne saken.

Der finnes faktisk i dag ingen dokumentasjoner som kan vise til at nattlivet i helgene har fått noe mindre fyll og bråk, verken ifra politiet eller øvrige kontrollinstanser. Og dette har de med selvsyn bekreftet ved flere anledninger. Derimot så mener mange med meg, at for tidlig stengte serveringssteder (dvs. under regulerte forhold) har ført til en dramatisk økning av nachspiel og dermed også en langt friere flyt av «billigere» privat alkohol til de sene nattetimer. Og denne delen fanges ikke opp i statistikkene til det offentlige rom, kontra at uteserveringsstedene kunne ha holdt et visst tilsyn med alkoholkonsumet til den enkelte. En ytterligere time på byen vil heller føre til en langt større andel av publikum er såre fornøyd, og således prioriterer å ta kvelden i senga deretter.

En utvidet serveringstime til kl. 03.00 utgjør også en betydelig viktig andel av inntektene ovenfor byens serveringssteder, som faktisk under dagens restriksjoner taper mangfoldige millioner av kroner av sårt tiltrengte inntekter, for å kunne holde hjulene i gang. Beviselig har enkelte populære utesteder måttet legge ned som en konsekvens av dagens restriktive serveringstider, og dette har det vært skrevet en del om i mediene. Men fortsatt så tviholder dagens kommunestyre-allianse på sin overformyndende rigiditet, uten annet mål og mening enn at det negativt rammer byens næringsliv og publikum.

En stemme på Frp er en stemme for et yrende forbedret nattlivstilbud i Nye Ålesund kommune.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!