Tenk dere at dere skal bestemme om Haramsøya skal ha Vindkraftverk, og dere bor der selv....

Tenk dere at dere skal bestemme om det skal komme gondolbane i Langevåg, og dere bor rett under....

Tenk dere at dere skal bestemme om der skal komme kloakkrenseanlegg på Kvasneset, og dere er nærmeste nabo....

Ville dere da ha stemt annerledes?

Det er lett å påføre noen en urett de selv ikke skal leve med, men tenk hvordan dere selv ville følt det om dere blir rammet av en denne! Vi ser nå at ordføreren igjen er ute og ønsker et slik anlegg som vil generere penger i kommunekassa velkommen. Har han i det hele tatt empati for sine medborgere som vil lide under disse eventuelle vedtakene?

Dette er samme ordføreren som helt ukritisk står i bresjen for et felles kloakkrenseanlegg på Kvasneset, og som så fint kaller det for et miljøtiltak! Dette kunne vært et lysende miljøprosjekt om han faktisk hadde gjort forundersøkelsene sine før han ble klemt fast med bare ett alternativ! Hadde han og kommunen satt seg ned i en tidlig fase og sett på hvilke ulemper et kloakkrenseanlegg medfører for de som får dette som nabo, så regner jeg med de ville ha vurdert det annerledes. Tror dere ordføreren ville kalt dette et miljøanlegg om han var nærmeste nabo selv? Registrerer forresten at meieribestyreren vil bygge et biogassanlegg på Sunnmøre. Hva om disse to anleggene kunne bygges i lag på ett dertil egnet sted... uten naboer? Det ville være et bærekraftig miljøtiltak!

Nå som stadig flere skjær i sjøen dukker opp for miljøprosjektet til Jim Arve Røssevoll, er jeg veldig spent på om han i det hele tatt evner å se at dette ikke er rette plassen å legge ett slikt anlegg! Men for å sitere Olav Skodje, «bordet fanger» når en har brukt så mye penger på forundersøkelser for å legitimere et elendig valg av område!

Dette er et anlegg som har fått snuble seg frem på løgner og «hemmelige» eksperter fra kommunens side. Fjorden som de vil pumpe kloakken fra Sula og Ålesund ut i, ble vi fortalt av deres resipientekspert, at han hadde en god magefølelse på at denne ville frakte skitten utover mot havet. Nye rapporter viser imidlertid at strømmen går like mye innover som utover. Vi må i tillegg regne med at kloakken vil komme til overflaten mange måneder i året.

Vi har blitt lovet at dette er et anlegg som ikke ville lukte. Nå har kommunen innsett at et kloakkrenseanlegg.... lukter, i større eller mindre grad, men alltid skjemmende. Vi er også lovet at dette anlegget ikke ville bli bygget om ikke Veibustkrysset blir utbedret. Nå har de gått tilbake på dette, og sågar nektet for å ha uttalt det!

Kvasnes og Veibust er det arkeologene kaller et signifikant område for utgravning og her er funnet svært mye av interesse. I følge kommunen vil det bare bremse arbeidet i noen måneder før de kan fortsette med den «fornminnekriminaliteten» det vil bli å grave i et slik verdifullt område.

I et kommunestyremøte ble det vedtatt at råtnetanker ikke skulle bli en del av anlegget. Tross dette brukte ekspertene lange utredelser på disse i sine rapporter bare for å for å jobbe inn nok en urett i denne ligningen! Så her driver kommunen med regelrett overgrepstaktikk mot innbyggerne sine med at «et nei, er bare begynnelsen på et ja».

Nei, stopp overgrepet før kommunen får ødsle vekk flere av innbyggernes hardt opptjente penger.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!