Leser i Sunnmørsposten ditt innlegg som virkelig gjorde meg lei, trist og ikke minst sint!

Du er så skamfull over å være norsk, skamfull over dem som styrer landet vårt og som ikke hjelper mer. Vi er ikke stort bedre enn det tyskerne var under siste krig, mener du.

Dette var hard kost må jeg si, og når jeg leser om tankene dine hvor du tenker på alle de som fryser og sover på våte pappunderlag, ja så vet jeg ikke i hvilken flyktningleir du har vært i.

Jeg gråt hver dag og natt de første fjorten dagene i mitt møte med krig og nød fordi jeg ville så gjerne hjelpe alle, men omsider måtte jeg innse at det var en helt umulig oppgave og at jeg måtte prioritere og det var beintøft å innse. Det var den tøffeste lærdommen i mitt liv. Men slik er det.

Selv har jeg vært ute og jobbet både for FN Beredskapsstyrken i krigssoner og i ulike afrikanske land og i Guatemala som utviklingshjelp, men har heldigvis aldri opplevd slike tilstander du beskriver.

I Makedonia opplevde jeg riktignok snø på bakken utenfor teltleiren som var i størrelsesorden ca. 200.000 telt, men der var ma. varme, vann, sanitæranlegg og provisorisk skoler.

Svært få nyfødte barn finnes naturlig nok i en flyktningleir ettersom familiesituasjonen gjerne er splittet. Likevel må jeg si at flyktningleirene i Palestina utgjorde en forskjell ettersom flyktningene hadde bodd der i mange år og hadde stiftet familie. Men der hadde de forholdsvis bra boenheter og kunne dyrke litt frukt og grønnsaker i omkringliggende områder.

Ingen barn bør etter min mening vokse opp i en flyktningleir, slik som palestinske barna gjør, men jeg merket meg at begge kjønn var svært opptatt av å få seg en god utdanning og jobb.

Det kan være at flyktningene har best av å bosette seg i områder hvor de har kulturtilhørighet, og at dette bør være et mål å realisere. Men da bør de skaffes trygge boforhold, skoler, undervisning, jobbmuligheter mm.

Det vil være et tap for verdenssamfunnet at flere og flere kulturer går tapt.

Så sier du noe om muslimer som jeg virkelig ikke forstår, «de strever forgjeves», mener du virkelig på fullt alvor at du, bare du, har den eneste sannhet?

Da er det vel ikke rart at det finnes så mange religionskriger rundt om i verden.

Jeg har da også min barnetro, men jeg tilstreber alltid å finne det gode i alle religioner som kan forene oss. Jeg er stolt over å være norsk.

Da jeg så det norske flagg på ermet til nordmenn i oppdrag ute, ja da visste jeg at jeg kunne være trygg.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!