Man kan leie kommunens biler når de ikke er i drift. Hva da med skader? Alle som har en leasing bil vet at når den skal leveres inn kommer dommens dag. Da vil hver eneste stripe og bulk komme som fradrag. Hvilke kompetanse har Ålesund kommune på bilutleie? Her er det bare å minne om Bingsa, hvor kommunen greide å tape over 50 millioner kroner på rekordtid.

I Hatleholen skal det bygges en ny kirke. Dagens kirker sliter med oppmøtet. Pleie og omsorgshjemmene er smekkfulle, men det er i omsorg man skal kutte. Med det svake oppmøtet i kirkene, burde man vel heller vurdere om en eller flere skulle legges ned? Bygging av nok en kirke med glissent oppmøte vil snarere være et tilskudd til avkristningen av Norge.

Jeg ble oppringt av en person som sa at vanstyret i Ålesund kommune var mye verre enn hva jeg hadde beskrevet i mitt siste leserinnlegg. Han gikk ut fra at jeg visste at topplederne hadde fått kjempeøkning i lønn. Ledere har ikke krav på overtid. Derimot får enkelte ledere i Ålesund kommune opp til to uker ekstra som ferie, som kompensasjon! Det skulle vært interessant å få vite hvor mange dette er? Det er unødvendig å nevne at slikt er helt ukjent i det private næringsliv.

Ålesundlista og Pensjonistpartiet la frem i komiteen for helse og omsorg, forslag om å kutte i ikke lovpålagte oppgaver. De fikk støtte av Frp, men ble dundrende nedstemt av de Rød/Grønne. Ekstra provoserende var forslaget fra Senterpartiet. De vil spare Brattvåg omsorgssenter. Kuttene skal foretas på Hatlane, Spjelkavik og Skarbøvik omsorgssenter og pleiehjem.

Kuttene skal med andre ord foretas i gamle Ålesund kommune. Den delen av kommunen med flest innbyggere og eldre. Nok en gang avslørte Senterpartiet seg som et rent bygdeparti. Det unnskylder likevel ikke resten av de Rød/Grønne. Eva Vinje Aurdal sitt mantra om å være raus med bygdene gjelder.

På sosiale media foreslås det å bytte ut dagens politikere. Disse er imidlertid valgt for fire år. Det samme gjelder Ordføreren. De sitter med andre ord trykt. Stemmer man på feil parti har det sin pris. De som nå har flertallet og ansvaret, er Ordfører Eva Vinje Aurdal, med Ap, SV, Sp, V, MDG og KrF. Vil de satse på «Kjekt å ha», eller våre svakeste? To ukers ekstra senil uke for ledere, eller behandlingstilbud for eldre?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!