Det må da være opptil den enkelte butikken hvordan de reklamerer for sine produkter enten de henger plakater i vinduene eller de viser det på en TV-skjerm.

Så er det nå to ting, en av dem har vært i mange år og en vil bli realisert av noen av politikerne i Ålesund. Det er ting som ikke fremmer besøk og handel i sentrum men heller hindrer og det gjør at byen er i ferd med å bli en spøkelsesby.

Lite besøk og lite handel er ikke en byutvikling som vi ønsker oss. Da må politikerne ta grep og få fjernet parkeringsautomater og parkeringsforelegg. Og det som noen partier nå ønsker seg er bompenger i overskuelig fremtid for en bypakke – noe som innbyggerne ikke ville ha. Disse tingene vil bare forsterke handelen i område Moa for der er det bl.a. ikke parkeringsavgifter.

Hvis de utvalgte politikerne av bypakken og bompenger nå er i ferd med å hindre utviklingen i sentrum må de i alle fall være rettferdige og bevisste når det gjelder bompenger som de har trumfet gjennom.

Alle som kjører bil skal betale – hvis ikke er det diskriminering og forskjellsbehandling. Ingen skal fritas for avgift for da er det noen som må betale for de andre og det er ikke rettferdig. Faren er at elbilene blir fritatt for bompenger, men hva med alle hybridbilene som kjører elektrisk til og fra sentrum da?

Hvem skulle betalt hvis alle hadde elbiler? Da blir det som den øyen som fikk tunnel og da bestemte politikerne i den kommunen at de som hadde elbil var fritatt for avgift i tunnelen. Så kjøpte øyboerne elbiler og hvem betaler nå for «hullet» de fikk istedenfor ferge? Her må politikerne være bevisst. Hvis de skal drive byutvikling så innebærer det at de støtter opp om handelsstanden i sentrum og ikke hindrer utviklingen av handelsstanden.

Kunder kjører ikke til sentrum på handel slik situasjonen er i dag med betalingsparkering over alt. Det er også store problemer å foreta besøk i sentrum på kveldstid for enten er det soneparkering eller så er det «parkeringsjegerne» som henger på gebyr når man har besøkt familie i sentrum.

I ene sekundet snakkes det om å satse på byen og sentrum og i neste sekund så «kveler» vi byen/sentrum. Vi kan ikke flytte til et sentrum der det ikke er parkeringsplasser til våre biler, men blir henvist til å leie parkeringsplasser. Enhver husbygger må tilrettelegge parkering for dem som kjøper leiligheter og ikke lurer seg unna utgifter, men heller få dispensasjon hos kommunen slik at de slipper å bygge parkeringsplasser. Summen av alle disse tingene er en skremmende negativ «byutvikling».

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!