De som har bygget landet fortjener å bli satt pris på. Det skal være godt å bli gammel i Norge. I verdens mest velutviklede land skal ikke de eldre ha unødvendige bekymringer som om man har råd til å ha på strømmen, eller om man skal kunne kjøpe barnebarna bursdagsgave. Pensjonen må være til å leve av.

6,7 milliarder ekstra

Pensjonsreformen fra 2011, som bare FrP var imot, har gitt en betydelig og urettferdig underregulering av pensjoner. FrP er mot at pensjonistene skal få mindre enn andre bare fordi de er pensjonister. Derfor ga vi aldri opp kampen mot urettferdigheten. Det har sikret 6,7 milliarder kroner ekstra til pensjonistene.

Ny modell

FrP har nå fått flertall for å fjerne modellen som systematisk førte til underregulering med 0,75 pst på løpende pensjoner, og erstattet den med ny modell som sikrer høyere inntektsvekst. Det betyr at pensjonene skal øke tilsvarende gjennomsnitt av lønns- og prisvekst. Dette er i praksis å reversere Pensjonsreformen som alle andre partier tidligere var for.

Straffes

Staten straffer pensjonister økonomisk fordi de bor sammen med den de er glad i. Avkortingen har blitt redusert fra 15 til 10 prosent, takket være FrP. Dette har gitt hvert par om lag 9000 kr mer å rutte med. FrPs kamp fortsetter til avkortingen er fjernet helt. For vi kan ikke akseptere et system som fratar folk sine opparbeidede rettigheter fordi de er gift eller samboere.

Minstepensjonen er økt med 4000 kroner hvert eneste år siden 2016. Det kommer i tillegg til den vanlige justeringen. I år økes den med 5000 kroner – til sammen 21.000 kroner. Det er en merkbar øking for de eldre som har hatt aller minst å rutte med, og som vil gjøre hverdagen litt enklere.

Gjennomslag

Både i regjering og i opposisjon har FrP stått på pensjonistenes side, vi har stilt tøffe krav og vi har fått betydelige gjennomslag som har stor praktisk betydning for hundretusener av landets pensjonister. Dersom pensjon er viktig for deg og dine fremover, er det verdt å vite at ikke noe annet parti har gjort mer på dette området enn FrP.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!