Skrevet av Nils Sigmund Breivik, Myklebost

«Hunder på kjøpesentrene»

Hvorfor er dørene inn til Moa Amfi merket med «Hunder ingen adgang»? Skal det bety noe i praksis, eller er det kun som dekorasjon?
Leserinnlegg

Sist fredag var der en person med hund like utenfor Spar. På spørsmål om dette var lov, var svaret ja – PetXL var der så det var lov. Vil svært gjerne ha en bekreftelse fra senterledelsen om dette er ny praksis og tillatt. At PetXL fikk etablere seg der, og på den måten er uforståelig. Åpningen inn til senteret burde vært murt igjen, og egen inngang til butikken fra nordsiden.

Det er det samme på Kremmergården og Ålesund Storsenter. En sløv holdning til det som inngangsdørene er merket med. Hvis der ikke skjerpes inn så blir det uholdbart på kjøpesentrene. Allergikere skal vel også ha tilgang der uten å få problemer?

Både Moa Amfi, Kremmergården og Ålesund Storsenter har store åpne arealer med kafeer og matservering, ganske så nært vandre-områdene. Hva sier Mattilsynet om denne uhygieniske hunde-innsnikingen på kjøpesentrene?

Beste opplevelsen var på Myrstad Mathus, en «fin frue» ville ha med hunden inn i matbutikken. Hun fikk tydelig og saklig beskjed om å parkere hunden utenfor. Det var en voksen og resolutt opptreden av en ungdom. Sånt gir tillitt til butikken, de har sin standard og den blir etterlevd. Noe kjøpesentrene bør ta som et eksempel på god praksis.

Men på Moa Amfi har de klart å plassere en dyrebutikk i området med mest folk. Der så å si alle passerer, med en stor matbutikk på andre siden. Og opp rulletrappen blir der servert mat.

Dyrebutikker har ingen ting på et kjøpesenter å gjøre, den burde i så fall ha egen inngang fra utsiden. Plasseringen av PetXL på Moa Amfi er tåpelig.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!