Leserinnlegg av Gunnar Herfjord

«Hvorfor bygges stamveger slik?»

Mellom Svinesund og Moelv har Norge nå fått en av sine lengste sammenhengende 4-felts motorveg på ca. 26 mil, E6. Dette er en del av Norges viktigste stamveg som går videre helt til Kirkenes. Jeg har tre spørsmål til politikere i Møre og Romsdal i den forbindelse. 
Leserinnlegg

1. Se på norgeskartet fra Svinesund til Moelv og spør dere selv, når det gjelder E 6: Hvorfor er ikke E6 lagt gjennom/innom sentrum av Halden, Fredrikstad, Moss, Vestby, Drøbak, Ås, Ski, Oslo sentrum, Strømmen, Lillestrøm, Kløfta, Jessheim, Eidsvoll, Stange, Hamar og Brumunddal?

2. Det viser seg nemlig at E6 er lagt utenom alle disse sentra og man må ta av fra stamvegen for å komme innom sentrum av disse byene/tettstedene. Er det spesielle prinsipper eller forhold som gjør at vegen ikke går gjennom sentrum på noen av disse stedene?

3. Det tredje spørsmålet er, og det gjelder E39, som blir den andre store stamvegen på Vestlandet fra Trondheim til Kristiansand: Hvorfor i all verden skal denne stamvegen gå gjennom/innom Molde og øyene utenfor Molde, for ikke å snakke om hva den har i Ulsteinvik å gjøre?

Imøteser svar og ikke minst forklaring på spørsmål en og to, angående E6, og er meget spent på en logisk og fornuftig forklaring på spørsmål tre.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!