176 søker om sluttpakke i Rolls-Royce Marine

176 av 1750 ansatte i den norske marinedivisjonen til konsernet ønsker sluttpakke.

Den finske sjefen i Rolls-Royce Marine, Mikael Makinen, var tirsdag på besøk ved avdelingen i Ulsteinvik.   Foto: Marius Rosbach

Næringsliv

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk til smp.no etter at fristen for å søke gikk ut ved midnatt tirsdag.

– Nå skal hver søknad vurderes. Det kan for eksempel være noen søkere i bunken som vi svært gjerne ønsker å beholde, opplyser Wollebæk.

Selskapet tilbyr tre til sju måneders lønn utenom oppsigelsestiden avhengig av alder og ansiennitet.  Etter planen skal sluttpakkene tre i kraft allerede fra 1. mars.

Sunnmørsposten fikk tirsdag opplyst at de ansatte også får muligheten til å trekke søknadene sine, om de ønsker.

(saken fortsetter under)

Avkrefter rykter om masseoppsigelser og nedlegginger

Rolls-Royce-sjef: – Norge er viktig for oss

Sjefen for Rolls-Royce Marine tror selskapet er ferdig med å nedbemanne når de er ferdig med den runden de nå er inne i.

Rolls-Royce Marine skriver ned verdiene med to milliarder

- Reflekterer ei mindre optimistisk tro på framtida.


800 skal vekk globalt

Selskapet opplyste før jul at de skal nedbemanne med 800 ansatte - og for få dager siden ble det klart at dette vil ramme rundt 200 norske ansatte.

– Nedbemanning er ikke noe annet en veldig vanskelig, men når såpass mange har søkt på det frivillige tilbudet, så vil vi få færre rene oppsigelser. Det er til hjelp i en utfordrende tid, fortsetter Wollebæk.

Les siste saker om Rolls-Royce Marine

Marinedivisjonen i det verdensomspennende konsernet har fjernet og sagt opp en rekke ansatte.

De siste to årene er om lag 500 medarbeidere forsvunnet fra selskapet som er blant verdens største leverandører av skipsutstyr og design.

Avviste nedleggingsplaner

Rolls-Royce-sjefen Mikael Makinen fortalte til Sunnmørsposten tirsdag at de håper dette er siste runde med nedbemanning.

De aller fleste norske ansatte jobber ved fem ulike avdelinger på Sunnmøre.

– Vi har ingen planer i dag som innebærer noe annet, svarte Rolls-Royce-sjefen videre på spørsmål om hvorvidt alle avdelingene på Sunnmøre er i drift om fem år.

Avdelingene holder til i Ålesund, Ulsteinvik, Hjørungavåg i Hareid - og Longva og Brattvåg i Haram. I tillegg har selskapet et mindre antall ansatte i Hordaland, Trondheim og Oslo.

Tillitsvalgt tror ikke de unngår oppsigelser (krever abonnement)

Tidligere tillitsvalgte refser kutt i Rolls-Royce (krever abonnement)