Salthammer Båtbyggeri på Vestnes har sikret seg en kontrakt på bygging av en servicebåt for oppdrettsselskapet Cermaq Norway.

Den 15 meter lange og 12 meter brede katamaranen skal etter planen leveres i januar neste år. Deretter skal den ut i arbeid hos oppdrettsgigantens anlegg i Vest-Finnmark. Verdien på kontrakten blir ikke opplyst.

Daglig leder Ove Amdam ved båtbyggeriet forteller at de har jobbet med prosjektet siden i fjor sommer. Oppstarten av selve arbeidet skjer i midten av juni.

– Vi gleder oss over dette oppdraget og ser frem til å starte arbeidet, sier han i en pressemelding sendt ut onsdag.

Lokalt design

Dette er det andre nybygget til oppdrettsnæringen for det tradisjonsrike verftet som har vært i bransjen siden 1896.

Også denne gangen er fartøyet tegnet og utviklet av en annen Vestnes-bedrift, Tomra Engineering i Tomrefjord.

Les også:

Tilbake til røttene - Salthammer med nybygg

Skipsverft og ildsjel fikk priser

Flere lokale samarbeidspartnere er med på oppdraget, blant dem datterbedriften Salthammer Tresfjord, som skal levere utstyr som haikjeft, taupinner, hekkrull og plateholder. På dekk blir det også to kraner og vinsj. Arbeidsbåten innredes for seks personer og har styreposisjon akterut, i tillegg til et moderne styrhus.

Tilbake til røttene

Båten skal bygges i sin helhet ved Salthammer Båtbyggeri, som de siste årene igjen leverer nybygg ved siden av å være underleverandør til andre.

– I tillegg til dette har vi også flere spennende prosjekter vi jobber med. Slik det ser ut nå blir det hektiske måneder fra juni og frem til over nyttår 2018, sier Amdam.