Vil bygge fire luksusskip med design fra Sunnmøre

Norwegian Yacht Voyages skal etter planen bygge fire mindre cruiseskip de neste årene. Designarbeidet er det sunnmøringer som står for.
Næringsliv

Se bildeserie over

I 2021 regner selskapet med at det første skipet kommer på sjøen, ifølge en reportasje publisert hos VG.

Norwegian Yacht Voyages er blant dem som vil satse i markedet for luksuriøse ekspedisjonsskip, med fartøy i tilsvarende størrelse som Hurtigruten bygger hos Kleven og Lindblad hos Ulstein verft.

Det er planlagt at designeren Einar Hareide, som opprinnelig kommer fra Hareid, sammen med Herøy-selskapet Marin Teknikk, skal stå for design av skipene.

Hareide – som er mest kjent som bildesigner – skal utforme det estetiske ved for eksempel innredning og suiter, mens Marin Teknikk skal tegne den maritime plattformen.


Einar J. Hareide

- Det kommer til å eksplodere

– Vi kommer til å gå bort fra å levere biler til å levere transportløsninger. Autonome kjøretøy kommer fort. Først kanskje som taxi og busser. Kan hende leier du deg en SUV på vinterstid og en kabriolet noen uker på sommeren.

 

Ulsteinvik:

Vil du vite kva denne yacht-designaren tenkte på?

Den kjende designaren Einar Hareide kjem til Ulsteinvik for å halde ope foredrag måndag 13. februar.


Skipene vil ha plass til rundt 220 passasjerer og et mannskap på rundt 200. Gjestene vil ha det romslig om bord og balkong på alle lugarer.

– Det som skjer i ekspedisjonsmarkedet nå er økt fokus på den totale opplevelsen, både om bord og på de ulike destinasjonene. Før var det bare destinasjonen, men nå er det en kombinasjon. Nå krever markedet mer luksus. Folk vil nå komme hjem fra ferien med noe nytt, de vil ha en opplevelse og lære noe nytt. Våre båter kommer til å havne i det absolutt øverste luksus-segmentet, som utgjør cirka en halv million mennesker, sier administrerende direktør Ulf Henrick Wynnsdale i Norwegian Yacht Voyages til VG.

Fartøyene skal ha hybrid framdrift og vil trolig bli bygd ved et spansk verft. Foreløpig er imidlertid ikke all finansiering på plass.


Merkedagar for Ulstein-skip – og luksusyacht i dokkhallen

Ulstein Verft er klar til å overlevere sitt siste ferdige skip og er i gang med å utruste ein luksusyacht for ein hemmeleg kunde.

Sjekk «ekstrautstyret» til luksusyachten

Blant ekstrautstyret finner vi blant annet en 21 meter lang Princess 68 hvor opp til 8 personer kan overnatte.

Nye kontrakter fører til nye ansettelser:

Vard bygger flytende luksushoteller med kikkhull

Cruiseskipene som Vard bygger for Ponant, blir som flytende luksushoteller. Nye kontrakter gjør at Søviknes-verftet har ansatt flere nye folk.