Havyard Group økte inntektene kraftig første halvår i 2018, sammenlignet med i fjor. Men konsernet sliter fortsatt med inntjeningen og endte med et underskudd før skatt på 31 millioner kroner.

Havyard-ledelsen påpeker at de venter bedre resultater i siste halvår.

Konsernet omsatte i første halvår for 1,042 milliarder kroner – en kraftig økning fra drygt 600 millioner kroner i samme periode i fjor. Samtidig endte driftsresultatet på skarve én million kroner i pluss etter første halvår.

Det kommer fram i en børsmelding med resultatene for 2. kvartal.

Rekordstor ordrebok

Hovedårsaken til at inntektene øker, er at verftet i Leirvik i Sogn har fått mer å gjøre. Her er det ventet fullt kjør fra høsten av med flere skipsbyggingsoppdrag.

Ordreboken er fortsatt på rekordhøge 3,5 milliarder kroner – slik den var etter første kvartal. Mesteparten av dette – rundt 2,6 milliarder – er oppdrag ved Leirvik-verftet som i sommer markerte 100-årsjubileum.

Jobbene framover inkluderer en brønnbåt, 12 ferjer og en fabrikktråler.

Segmentet Ship Design & Solutions leverte de beste resultatene i konsernet med et driftsoverskudd på om lag 30 millioner kroner.

Dårligere enn ventet

Ledelsen skriver i kvartalsrapporten at det er flere deler av virksomheten hvor aktiviteten har vært lavere enn ventet, og resultatene dårligere.

Det gjelder områdene som leverer løsninger for håndtering av sjømat på båter og fabrikker (Fish handling), de som leier ut personell og gjør stålarbeid (Production & Services) og ingeniør- og elektroarbeid (Power & Control).

Hovedkontoret til Havyard ligger i Herøy, og det er Sævik-familien som eier størstedelen av selskapet via Havila Holding.