Innbruddsbølga:

Politiet setter inn store ressurser etter påskeinnbrudd

Etterforskere fra flere politidistrikter på Østlandet koordinere torsdag innsatsen mot banden som har brutt seg inn i en rekke privatboliger i landsdelen de siste ukene. Også andre steder i Sør-Norge har det vært organiserte innbrudd.

I løpet av påsken har det vært innbrudd en rekke steder på Sunnmøre.  Foto: Skjermdump

Nyheter

– De bruker en liten drill og borer et 6-9 millimeter stort hull igjennom vinduskarmen i nærheten av vindushaspene. Så stikker de en ståltråd igjennom hullet og bruker den til å pirke opp haspene. Deretter er det fritt fram, sier operasjonsleder Lars Marstad i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Det er registrert 30-40 innbrudd som trolig er utført av de samme gjerningsmennene både i Østfold, Romerike, Follo og Buskerud.

Det er meldt fem innbrudd i Stubbeløkkveien i Moss natt til onsdag. Tyvene skal ha tatt seg inn i boligene ved å bore hull i vinduer. Deretter føres en ståltråd med løkke inn for å åpne vinduet. Hull og ståltråd ses på bildet.  Foto: NTB scanpix

– Men foreløpig ingen her i Oslo. Likevel har vi blitt enige om å møtes i Oslo torsdag for å sette oss ned og se om vi i fellesskap kan stoppe innbruddene, sier politioverbetjent Stig Vasbø i etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstuen politistasjon.

Tjuveri-raidet på Sunnmøre i påska

Politiet: – Truleg ikkje same gjerningspersonar

Varebilen til ein Ålesund-mann er stoppa etter eit innbrudd ved Dombås natt til onsdag. På Sunnmøre vart ein lys varebil sett i samanheng med fleire innbrot i påska.


Hvit varevogn

Det er kommet inn meldinger om at det er sett en hvit varevogn i forbindelse med noen av innbruddene, men det er ikke kjent om det er notert noe kjennemerke eller nasjonalitetsmerke. Marstad sier at det selges falske kjennemerker på nettet.

– Vi vet at kriminelle registrerer kjennemerker på lovlig registrerte biler av samme type og modell de selv har. Deretter får de tak i en kopi i plast og setter på bilen de bruker til kriminelle handlinger, sier han.

Natt til onsdag meldte politiet i Gudbrandsdal at innbruddstyver ble oppdaget på fersken i Joramo ved Dombås. Verktøy for mellom 50.000 og 100.000 kroner er borte etter tyveriet. Politiet ba om tips om en hvit VW Transporter, muligens RH-registrert, som kunne settes i sammenheng med innbruddet.

Sunnmørsposten skriver at en varebil til en mann fra Ålesund ble stoppet noen mil sør for Dombås onsdag morgen. Tre menn fra Litauen ble arrestert. Eieren var ikke en av dem.

På Sunnmøre ble en lys varebil satt i forbindelse med flere innbrudd i påsken, men onsdag ettermiddag sa politiet at det så langt ikke er noe som tyder på at det er noen sammenheng mellom innbruddet på Joramo og tyveriene ved kysten.

Innbruddsbølge på Sunnmøre:

Ønsker opplysninger om lys varebil

Politiet på Sunnmøre har i påsken opplevd en rekke innbrudd og grove tjuveri. Mye tyder på at det kan være sammenheng mellom sakene.


Politiet har registrert ni boliginnbrudd på Nordvestlandet i løpet av påsken.

Samarbeid

På Østlandet har fremgangsmåten vært den samme i en lang rekke innbrudd i private hjem. I Moss gikk tyvene til verks i fem boliger i samme gate natt til onsdag.

– Vi har fått melding om fem grove tyverier fra eneboliger og tomannsboliger i Stubbeløkkveien i Moss, sa operasjonsleder Atle Vesttorp i Østfold politidistrikt til NTB.


Politiet, tirsdag kveld: Melding om nytt innbrudd i bolig

Politiet melder om innbrudd i en enebolig i Tomrefjord.


På torsdagens møte søker politiet å bringe på det rene om det er noen sammenheng med over tretti lignende innbrudd i Drammens-området, i Vestfold og på Romerike de siste ukene.

Bare i Drammen var det 17 innbrudd mellom 19. og 23. mars. (©NTB)

Kommet hjem fra påskeferie?

Oppdater deg på det som har skjedd i påsken

Mange vender nå tilbake fra påskefjellet eller andre påskedestinasjoner.