Han gikk før helga ut i Trønder-avisa og Tidens Krav og sa at noen nordmørskommuner var velkommen til den nye sammenslåtte Trøndelagsregionen.

Les også: Trøndelag-politikere åpner for Nordmøre – men ikke Romsdal

Nå utdyper Sandvik hva han mente med det.

– Nordmøringene er hjertelige velkomne. Men det er få i Trøndelag som føler at vi strategisk, kulturelt eller identitetsmessig hører sammen med Romsdal, konstaterer Sandvik.

Han ser det ikke som en mulighet at et samla Møre og Romsdal går nordover.

– Det er for mye strid i Møre og Romsdal. Denne striden ønsker vi ikke inn i et stort Trøndelag, fastslår Sandvik.

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) har tidligere sagt at dersom Nordmøre går til Trøndelag, vil det være naturlig for Romsdalen å følge etter. Der får han nei fra Sandvik.

– Nordmøre har et strategisk og kulturelt fellesskap med oss. Det er få her oppe som føler noe fellesskap med romsdalingene sier Sandvik.

Erkjenner at sunnmøringene ikke vil

Den profilerte fylkesordføreren har et annet syn på sunnmøringen enn på romsdalingene.

– Trønderne har flere treffpunkt med sunnmøringene, enn romsdalingene. Vi har tettere bånd gjennom næringsinteresser, høgskolen og NTNU, forskning og industri. Men jeg erkjenner at sunnmøringene først og fremst ser på seg selv som vestlendinger, ikke trøndere, sier Sandvik.

Vanskeligere å holde fylket samla

Tirsdag vedtok fylkesutvalget hvem som skal sitte i forhandlingsdelegasjonen som skal ta nabopraten med Sogn og Fjordane, Oppland og Trøndelag.

Et stort flertall i fylkestinget ønsker at Møre og Romsdal står samla og danner en ny region. Den jobben blir langt vanskeligere når Sandvik nå åpent inviterer et samla Nordmøre inn i den nye sammenslåtte Trøndelagsregionen.

Tidligere var det snakk om at kommuner på nordre Nordmøre kunne komme til å skifte fylke. Nå inviterer Sandvik hele Nordmøre inn men setter grensa ved Fursetfjellet.