Byutvikling i Ålesund

Lunsjdate på byutviklings-kontoret?

- Det handler om synlighet, om å få ned terskelen for å ta kontakt - og også om å være nærmere der det skjer under uttestinga av gateterminal.

Denne uka inviterer Anette Helstad og de andre ved det midlertidige byutviklingskontoret for Ålesund kommune innbyggerne til lunsjdate. Hver dag er det ulike tema - og fagpersoner til stede klar for en prat.   Foto: Line Helgesen

På den første daten, mandag kunne publikum spørre avdelingsingeniør Cecilie Solli hos bygningsavdelinga om byggesaker.   Foto: Line Helgesen

Nyheter

Det forteller Anette Helstad og Cecilie Solli, begge ansatte hos Virksomhet for plan og bygning i Ålesund kommune. Ikke bare har deler av virksomheta flytta til et midlertidig byutviklingskontor ved Korsatunnelen i tida 9. - 22. september. Fra og med i dag, mandag, og fram til og med fredag inviteres innbyggerne til å ta med seg lunsjen sin og spise den nettopp på byutviklingskontoret.

- I to timer fra klokka 11 disse dagene vil ulike fagpersoner delta. Ikke for å holde foredrag, snarere for å være tilgjengelig for folk. I dag er det for eksempel jeg som er her, klar til å slå av en prat, sier Solli. Hun er avdelingsingeniør hos bygningsavdelinga, og publikum kan ergo spørre om byggesaker.


Ålesund sentrum:

Lurer du på hva dette er?

Det er vann som møter byrom på Harald Torsviks plass i Ålesund sentrum.


- Først og fremst om byggesaker i Ålesund sentrum, siden det er det som er ansvarsområdet mitt, men med full tilgang til alle systemer kan vi også svare på spørsmål om byggesaker i andre deler av byen, legger hun til. Det er ikke heilt avklart hvem som stiller de ulike dagene, men her er i hvert fall temaene:

  • Mandag: Byggesak i sentrum.
  • Tirsdag: Parkering, skilt og veg.
  • Onsdag: Sørsideplanen.
  • Torsdag: Kommuneplanlegging og knutepunktstrategi.
  • Fredag: Kollektivsatsing og rutebilterminalen.

Når det opprettes et midlertidig byutviklingskontor skyldes det både at det er den europeiske mobilitetsuka denne uka der målet er å motivere innbyggerne til økt bruk av miljøvennlig transport og mindre bruk av bil i byer og tettsteder, men også at det mye omtalte prosjektet der en skal teste ut en framtidig kollektivterminal eller gateterminal i Ålesund finner sted fra 16. - 22. september.


Ålesund

Nå blir det synlig

Forberedelsene til uttestinga av gateterminal i Ålesund er i gang


- Ved å legge kontoret hit er vi i kjerna av prosjektet, påpeker Solli og Helstad. Går de ut døra fra kontoret i Keiser Wilhelmsgate 25 er nettopp de blant dem som nå midlertidig får bredere fortau. Fortsetter de noen meter videre er de framme ved gateterminalen. For eksempel.

Delta i debatten: Her kan du stille spørsmål, sende inn bilder, komme med forslag og diskutere hvordan framtidas Ålesund skal være.

DEBATT Nå kan du si din mening om byutvikling i Ålesund - klikk på bildet og delta i debatten.