En smak av Bermuda

«Artania» på kveldsvisitt i Ålesund.

«Artania» ved Stornespiren i Ålesund, onsdag kveld.   Foto: Lars Inge Skrede

Nyheter

Det er ikke heilt slutt på cruiseanløp til Ålesund for sesongen. Fortsatt venter fire besøk innen utgangen av september.

For onsdag kveld var det femte siste cruiseskipet for sesongen - ærverdige «Artania», innom byen en snartur. Ifølge Ålesundregionens havnevesen kom det 230 meter lange skipet som er chartra av tyske Phoenix Reisen, til Ålesund ved 19-tida og dro igjen rundt klokka 21. Neste mål er Bergen.


Pensjonist ble cruisekaptein

Som 62-åring ble kaptein Arne Ernstsen sendt på land fra hurtigruta «Trollfjord». Tre år seinere er han kaptein på cruiseskipet «Artania», som mandag besøkte Ålesund.


Og med anløpet fikk ålesunderne en smak av Bermuda, kvelden før det er venta mer sommervarme på Nordvestlandet. Skipet er i hvert fall registrert på Bermuda, og som kuriosa kan vi ta med av værvarselet for Ålesund ikke skiller seg vesentlig fra varselet for den britiske øygruppa, torsdag: Mens det er venta opp i 21 grader og nesten vindstille i Ålesund, melder yr.no om 27 grader og vind opp i 7 m/s i Bermudas hovedstad, Hamilton.